Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yapımcılar kiralık yalı bulamıyor!

Bu hafta sonu hızlı bir İstanbul turu yaptım... Kulağıma gelenler, en gıcır ve en fiyakalı haberler, trendler, eski köye yeni adetler; hepsi bu yazıda...
KİRALIK YALI SORUNU: Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda cemiyetin ünlü isimleri, evlerini dizi yapımcılarına kiralıyordu. Ancak şimdi işler değişmiş ve ödenen yüksek rakamlar bile ev/ yalı sahiplerini ikna edemiyormuş. Yeni bir dizide yer alacak olan yalı dairesinden denize atlama sahnesi için teklif edilen günlük 20 bin TL ücret bile yeterli gelmemiş. Bir başka yapım şirketi de, aylık 120 bin TL'ye kiralayacak yalı arıyormuş.
İLK MAKAS KUTLAMASI: Eski bir gelenek, yeni versiyonuyla sosyete düğünlerinde karşımıza çıkmaya başladı. Kızlar; artık üç gün üç gece süren düğünlere, bir gecede üç farklı gelinlik giyen gelinlere alıştınız ne de olsa... Peki ya gelinlik provasında kumaşın ilk kesimi için seremoni yapıldığını duydunuz mu? Makas kesimi denilen bu adette; gelin, yakın kız arkadaşları ile, gelinlik tasarımcısının atölyesinde kutlamalar yapıyor. Son günlerde Nişantaşı'ndaki moda tasarımcıları, atölyelerinde sık sık yaz gelinlerine ufak partiler düzenliyormuş.
SANAT MUHABBETİ: Geçtiğimiz günlerde Raffi Portakal ile birlikte çalışan Aslı Parlak ile Soho House'da takılıyoruz. Aslı, genç neslin bilinen, popüler isimlerinden... Diyor ki; "Eskiden mevzu hep ayakkabıçantaydı; gençler, lüks alışveriş detaylarını anlatmaya bayılırdı. Şimdi yeni neslin masa muhabbetleri hep sanat üzerine... Hem sanata duydukları ilgiyi konuşmayı seviyorlar, hem de sanatı bir yatırım aracı olarak görüyorlar. Çağdaş sanata ilgi duyanların dilinde Burhan Doğançay, Kemal Önsoy, Ergin İnan ve Komet eserleri var. Laf dönüp dolaşıyor, 'Sizin evde ne var? Hangi döneme ait? Bizde Komet'in şu tablosu var'a geliyor." Anlayacağınız artık genç nesilde herkesin bir sanat hikayesi var... Müzayedelere sanat eserlerini koymak da cool bir hareket olarak görülüyor.
GORHAM'IN PARFÜM PANELİ: Geçtiğimiz hafta sonu Soho House'da İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali'nin partisi vardı. Dünyaca ünlü model Anja Rubik ve oyuncu Parker Posey de partinin konuklarındandı. Gecede çok fazla Türk'e rastlamasam da; bir ara Ece Sükan, Ümit Benan ve Derin Mermerci'yi gördüm. Aynı kalabalık, pazar günü Cecconi's'teydi. Mönüdeki yazlık lezzetleri tadan, akşamüstüne kadar brunch keyfi yapan pazar sakinleri, aynı zamanda festival dolayısıyla düzenlenen panellere de katıldı. En dikkat çeken panel ise; parfüm tasarımcısı Ben Gorham'ınkiydi. Gorham, parfüm trendlerini tepetaklak ediyor ve ByRedo isimli markasını önümüzdeki günlerde Türkiye'de satışa çıkarıyor.
LONDRA'YA TRANSFER: Soho House, daha inşaat halindeyken hayatımıza giren Umut Şengün, kulübün tüm halkla ilişkiler çalışmalarından sorumluydu. Şengün, şimdi Londra'ya transfer olup Avrupa'daki marka iş birliklerini yönetmeye gidiyor. Londra'da yeni bir yaşam kurmak ona çok iyi gelecek. Türkiye'deki başarıların sınırları aşmasına çok seviniyorum. Tebrikler Umut!
MASA-SANDALYE BİLE SATILIK: Birden çok mesleği olan gençlerin duble zevklerine hayranım. Çukurcuma'da turlarken keşfettiğim Magritte'in ortaklarından Elif, gece-gündüz çalışıyor. Kurumsal dünyadaki hal ve tavrını bilemem ama Magritte'de Elif'in evine misafirliğe gelmiş gibi hissediyorsunuz. Dekorasyona hayran kalanlar, mekanda bulunan masadan sandalyeye kadar her şeyi satın alabiliyor. Ofis işlerinizi bu mekana taşıyabilir ve akşamüstü barında takılmaya uğrayabilirsiniz.
İSTANBUL'DAN ÇEŞME'YE: İstanbul mekanlarının bir ayağının Bodrum-Çeşme hattında olmasına alışkınız. Bunu yapmayan lig dışında kalıyor hatta... Bu yazın en taze gelişmelerinden biri de, Aliye Turagay'ın işletmeciliğini yaptığı Eden'ın, Çeşme'deki 7800'ün içine konuşlanacak olması. Aliye, bu sefer plaj işlerine el atacakmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA