Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Restoranda 3 bin liralık elbisesini kesen kadın

Yalıkavak'ta çok popüler bir mekandayım. Etrafta salınan şıkır şıkır kadınlar... Üç kişiden birinin üzerinde, yazın vazgeçilmezi Missoni imzalı elbiseler... Neyse konumuz; 40'lı yaşlarındaki bir kadının yaptığı ilginç bir hareket... Restoranda otururken mekanın çalışanlarından makas isteyen bir kadın, başladı 3 bin liralık Missoni elbisesini kesmeye. "Hayırdır kuzum, bu neyin kafası?" dediğimizde ise "Çok sıcak, dayanamadım işte" deyiverdi. Ben kıyamazdım öyle pahalı bir elbiseyi kesip biçmeye. Marinadaki mağazalar gece yarısına kadar açık; eğer çok sıcakladıysan, al bir şort, bir tişört, giy... Haksız mıyım?

Bodrum'da taksi krizi nasıl çözülür?
Geçtiğimiz günlerde yazdığım, Bodrum'da Uber şoförlerine yapılan saldırıyla ilgili Uber yetkililerinden bir e-posta aldım. E-postada; Uber bünyesinde çalışan bir araca saldırı olmadığını, korsan çalışan bir aracın şoförüne saldırıldığını belirtmişler. Gel gelelim, mevzunun üzücü kısmı şu: Yaz sezonunda Türkbükü- Yalıkavak hattında çalışan taksileri kimse kullanmak istemiyor. Git-gel 200 TL çıkıyor cepten. Korsan taksiler de durumu fırsata çevirip tarifenin yarısını uyguluyor. Geçenlerde korsan taksicilik yapan bir gençle konuştum. Diyor ki, "Taksiciler, balyozlarla araçlara saldırıyor. Biz de müşterileri Türkbükü sahil hattında değil, ara sokaklarda indiriyoruz." Bu korsan taksi mevzusu; sadece Bodrum'da değil, Çeşme'de de mevcut. Bu meselenin, korsan taksilere balyozla saldırarak çözülmesi imkansız. Ya taksi ücretleri makul bir seviyeye çekilecek ya da lisanslı transfer araçlarının sayısı artacak. Bu arada bazı vale şirketleri, hizmet verdikleri mekanların çıkışında müşterilere transfer kolaylığı sağlıyor. Bu da bir nevi korsancılık değil mi?

Star ışığın nerede bebeğim?
Eğlence sektörünün gediklilerinden, Fenix'in işletmecisi Elvan Karakimseli ile koyu bir sohbetteyiz. Yazlık ünlülerden, plaja inip sahneye çıkanlardan, DJ olup performans sergileyenlerden bahsediyoruz. Hepsi iyi güzel de, bazıları sahneden indiği anda star ışığı sönüyor, havası uçuveriyor. Mesele, evin kapısından çıktığın anda o ışığa ve havaya sahip olabilmek... Giyimin kuşamın, duruşun, gittiğin mekanlar, entelektüel donanımın, hatta bir restoranda verdiğin sipariş bile çok önemli. O yüzden günümüzün popüler sloganına uyup 'Ablan star bebeğim!' diyor ve yeni nesle kendilerini her anlamda geliştirmelerini tavsiye ediyoruz. Değil mi Elvan?

Aşkın da geri dönüşümü varmış
Bu yazın en popüler ilişki mevzusu, geri dönüşüm aşklar. Nasıl mı? 'Yaz aşkı olmasın, çok kalp kırmasın, duygusal çöküşlerle sonlanmasın' diyenler, çareyi eski sevgili ve eşlere dönmekte buluyor. Boşandıktan sonra avare takılıp, gezip tozup birkaç başarısız ilişki yaşadıktan sonra 'Karımın/kocamın yeri ayrıymış' deyip 'ayrılsak da beraberiz' moduna geçiyorlar. Bu ilişkiler bence çok akıl karı; yormuyor, kasmıyor, tepene ekstra sorumluluk binmiyor. Aşkın meşkin geri dönüşümü de oluyormuş gençler. Tavsiye eden sosyetiklerimiz oldu, siz de deneyin.

Hayrullah'ın hikayesine çok güldüm
Milli Takım'a seçilince beş amcası olduğu ortaya çıkan Adanasporlu Hayrullah Mert Akyüz'ün trajikomik hikayesine ve samimiyetine bayıldım. Hep öyledir ya; çirkin ördek yavrusu gibisindir, 'Bundan bir şey olmaz' derler, küçümserler... Sonra bir bakarlar ki; mevki sahibi, popüler, iyi para kazanan, herkesin gıpta ettiği biri olmuşsun. İşte o zaman tanımadığın akrabaların çıkar ortaya, telefonunu açmayan arkadaşların her saniye arar sorar, sana yüz vermeyen kız senin için yanıp tutuşmaya başlar. Herkesin benzer hikayeleri vardır, onun için senin hikayene hiç şaşırmadım Hayrullah...

İnsanda bir gram yağ olmaz mı!
Orlando Bloom ve Justin Bieber'ın bir-iki gün arayla çırılçıplak fotoğraflanmasına ne demeli? İkisi de çıplaklar kampından fırlamış gibiydi. Fotoğraflara bakınca kafamdan geçen şuydu: 30 yaşına geldim, kendi evimde bile çıplak dolaşamıyorum. Aynanın önünden geçerken 'Vah haline Mert!' diyorum. İki gün yemeği abartsam, şişiyorum. Orlando'su, Justin'i nasıl yaşıyor arkadaş! Bir gram yağ olmaz mı bir vücutta? Böylesi özgüvene helal olsun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA