Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Çıldırtan ilk an tepkileri

Dakika bir gol bir, duymaya tahammül edemediğim ilk an tepkileri. Birçoğunuz da bu cümleleri kuran insan tipini bir kaşık suda boğmak istiyorsunuzdur.
Ne kadar çok kilo almışsın! Evet, bu cümleyi rahatlıkla kurabilen ve suratınıza tokat gibi çarpabilenler var. Siz o gün kendinizi zayıf gösteren en ideal kıyafetinizi giymişsinizdir halbuki.
Ama o arkadaş canınızı yakar tek bir sözle!
İlk defa tanışıyorsunuzdur, soyadınız benimki gibi biraz ilginçse başlarlar sormaya... Bu soyadı nereden geliyor? Aslen nerelisiniz?
Göçmen mi? Vidinli, soyadını önceden duymuştum, bu soyadına sahip başka tanıdık kim var? Yoksa sizin Samsun'daki Vidinlilerle alakanız mı var? Başlarsın dil dökmeye; kütüğünü, dede topraklarından bugüne uzanan tarihini anlatmaya.
Mutsuz gördüm seni; hayırdır, neye canın sıkkın? Canım kardeşim her an sırıtamam, gülümseyemem, sen mutlu ol diye etrafa neşe saçamam. Bırak bir gün de somurtarak oturayım. Neden sorgularsın ki?
Bunları neden mi sıralıyorum? Çünkü yaz boyunca iletişim kurmak için bu cümleleri kuranlarla uğraştım. Hele bir tanesi vardı ki şaştım kaldım. "Mert Bey iki günde ne kadar çok kilo almışsınız" dedi şuursuzca!
Hangi insan bu cümle ile muhabbete başlar, sorarım!
Kim Kardashian ne yapıyor ki? Kerimcan Durmaz yüz binlerce parayı hak etmek için ne yapıyor ki? Bu insan modeline de tiltim arkadaş.
Kim Kardashian'ı seversin sevmezsin.
Ancak ne iş yaptığına gelirsek; tüm hayatını gözler önüne sererek, iddialı tavırları ile harmanlayarak merak edilen kadın olmayı başarmış mı, başarmış! Bir tek kendini değil tüm ailesini bizlere sunmuş.
Televizyon programı ile başladıkları popüler hayata, nasıl gündemde kalacaklarını bildikleri için hep yenilik katmış ve liste başı olmuşlar. Kardashian Ailesi her trende uygun ürünü de böylelikle kolayca pazarladılar. Kendi adlarına çıkardıkları aplikasyonlar, kıyafetler, makyaj ürünleri, Kardashian selfiesi çekebilmemiz için çıkardıkları telefon kılıfından tutun da emojilere, en sonunda kendi oyunlarını bile yarattı; Kardashian ailesi.
Bugüne kadar hiçbir ünlünün akla getiremeyeceği işlere imza attılar, haksız mıyım?
Ne iş yaptıklarının net bir cevabı bu saydıklarım olsa gerek. Olay sadece büyük popo da ve çıplaklık da değil anlayacağınız. Peki ya Kerimcan Durmaz, o da benzer bir profil çiziyor.
Snapchat'teki rahat hal ve tavırları özgüveni, kendine has lisanı ve enerjisi ile tüm yaşamını takipçilerine sundu. Bunun için o akıllı telefonu bir saniye bile elinden bırakmadı. Her birimiz sosyal medya kullanıcısıyız; hangimiz onun kadar bu işe emek verdik ki? Hep kim ne der korkusu yaşadık, haksız mıyım?
O da popüleritesini takipçilerinin geldiği partilerde DJ'lik yaparak ya da onlarla selfie çekilerek paraya çevirdi. Benden size ufak bir tavsiye; yeni nesil mesleklere, para kazanma biçimlerine saygı duymalı ve 'Ne iş yapıyor ki' yargılamasına girmemeli.
Kardashian'lardan konu açıldı madem, genç nesil kızlarımızın yeni tavrından bahsedeceğim sizlere.
Bu kızlar şimdi her yerde! Kardashian Ailesini Snapchat'te izleyenler, Kylie ya da Kim'in konuşmasına dikkat etmişsinizdir. Her ikisi de 'yatak odası tonlaması' ile konuşuyorlar.
Kısık, şuh, hafif ağırdan alarak takipçilerine sesleniyorlar. Takipçi 18'lik kızlarımız da tesir altında kalmış olacak ki her biri telefonda sanırsınız birer Kardashian, yüz yüze konuşurken de hep o tonlamadalar. Ne yalan söyleyeyim başta kulağa hoş geliyordu, rahatlatıyordu da sanırım ciddi durumlarda biraz fazla sahte geliyor. Sinirli anımda kalkıp biri telefonda benimle bu tonda konuşunca daha da tırlatabiliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA