Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Snapchat fenomenleri ve sanal şöhretler

GÜNAYDIN köşe yazarımız, kelimeleri dans ettiren abim Mevlüt Tezel'in cesur eleştiriler getiren yazılarını çok seviyorum.
Bazen onun odasına gidip 'Mevlüt Abi yaa' diyerek yazısına, köşesine sataşasım geliyor... Baktım olmuyor, köşemden ona sesleniyorum; o da zevkli oluyor. Yine öyle bir andayım... Kerimcan Durmaz'ın neden ünlü olduğunu anlayamamış ve geçtiğimiz günlerde köşesinde bu konuya değinmiş.

MEDYANIN RAKİBİ
Mevlüt Abi senin gibi ben de 'Ne yapıyor bu çocuk şimdi?' diyen birçok insana denk geldim. Ancak değişen trendleri de göz ardı etmemeli, kabul etmeli. TV denen sihirli kutunun meşhur ettiği insanlar, yıllarca gözümüzün önünde bize pişirilip pişirilip servis edildi. Evlilik programından çıkan kaynanalar, gelinler, 'Survivor'da birinciliği kapanlar, ses yarışmasını, oyunculuk kapışmasını kazananlar... Çeşit çeşit, renk renk insanı sokakta tanır olduk, hayran olup birlikte fotoğraf çektirdik. Yalan mı? İşte Snapchat de öyle bir şey Mevlüt Abi. 17-25 yaş kitlesinin yeni televizyonu; umutsuz ev kadınlarının yatmadan önce bir doz dilaltı ilacı, babasından fırça yiyen akıllı telefon bağımlısı lise öğrencisinin hayat bağı... Geleneksel medyanın çok sağlam rakibi. İtiraf ediyorum; ben de kaptırdım kendimi Snapchat'e. Kerimcan Durmaz da bu mecrayı ters köşe kullanan, kendisini ve çevresini tiye alan, kim ne der umursamayan, filtresiz 20'lik bir genç. Öncesinde Instagram'da Hülya Avşar'ın adını duyurduğu bir make up artist. Ayrıca kullandığı 'gay lisanı', bugüne kadar halkımızın bilmediği kapılar ardında kullanılan, kulağa saçma gelse de merak edilen bir dil. Şimdi gel gelelim bazı gerçeklere... Televizyon dünyası, radyo ve gazeteler, filtreli yaşamlar... Kimse dilediğince, kafasına göre hareket edemiyor. Snapchat ise uçsuz bucaksız boş bir arazi; dilediğince manevralar yapıp hızlandığın, herhangi bir kuralı olmayan özgür alan. Küfreden, soyunup vücudunu sergileyen, gece kulüplerinde içip dağıtan, alışveriş poşetini yayınlayan, yediğini-içtiğini koyan; ne ararsan var. Ancak ilgi alanlarına göre takip edebilirsin, kafana göre fenomen avına çıkabilirsin. Kerimcan'dan sıkılan kanalı değiştirebilir. Derli toplu hayatlar da var, hatta onların birçoğu da çok çok ünlü. Ancak unutma ki elinde telefonla 7/24 yayın yapmak bir meziyet. Düşünmeden, takılmadan konuşmak sabır ve yetenek ister... Kerimcan'ın DJ'lik meselesine gelirsek... Onunkisi Snap partisi; o da evsahibi misali. İnsanlar onun videolarında görünmek, onunla fotoğraf çektirmek için gidiyor mekanlara. Tıpkı bir zamanlar sahnesine gidip, ona şampanya yollayıp peçeteye istek yazdığımız şarkıcılar gibi. Onların da ne sesi vardı, ne de başka meziyeti; sadece kitleleri ve kıvrak zekaları vardı. Ön masanın gediklisi olup kendini popüler etmek isteyen soluğu oralarda alırdı... Bir gece seninle gezelim Mevlüt Abi; gençlik, kulüplerde nasıl eğleniyor bir gör! Kimisi locaları akıllı telefonları ile aydınlatıyor, kimisi de istek parça isteyip Snapchat'te yayınlayarak ex-sevgiliye dijital gönderme yapıyor. Ah daha neler neler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA