Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bu yıl etnik müzikle coştuk internet TV’lerini izledik

2017'de en çok kimleri konuştuk, nerelere gittik, hangi trendleri takip ettik? İşte geride bıraktığımız yılın öne çıkan isimleri, mekanları ve konuları...
YABANCI İLİŞKİLER: Bizim topraklarda yetişen ünlülerle sevgili veya kanka olmak bu sene out'tu gençler. 2017'de ne varsa Hollywood sınırlarında vardı. Bakınız;
Metin Hara'nın Adriana Lima ile bir türlü geçer not alamadığı ilişkisi... Ağzıyla kuş tutsa da kimseyi bu aşka inandıramadı ama olsun; bu ilişkiyle playboyluk kanunlarını değiştirdi Hara... 'Bu iş cepteki parayla, alttaki Ferrari ile değil, ruhun zenginliği ile olur' dedi ve yazdan bu yana en çok konuşulan isim oldu.
Genç oyuncu Mustafa Mert Koç da Hollywood yakışıklısı kankasıyla gündemdeydi.
Instagram'da milyonlarca takipçisi olan Koç, kızların ağzının suları akarak baktığı Nick Bateman ile Kaliforniya'nın tozunu attırıyor. Siz hâlâ yerli popçular ve topçularla kanka olmanın peşinde misiniz, geçiniz...
#ŞEYMACUN ETİKETİ: Yılın en çok konuşulan düğünü, Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nınkiydi.
Hazırlık aşamasından çiftin 'evet' dediği ana kadar 48 saat boyunca onlarla birlikteydim. Sosyal medyada #seymacun etiketiyle fotoğraflar paylaştık. Şeyma'nın giydiği parti kıyafetleri, gelinliği, ünlü davetliler; kısacası St. Tropez'de gerçekleşen Bettina Machler imzalı düğün organizasyonu, sosyal medyanın en çok konuşulanı oldu.
Haliyle, yılın düğünü onlarınkiydi.
AVM KADINLARI-GÜNDÜZ KUŞAĞI ERKEKLERİ: Kocalar, eşlerine sadece AVM'lerde sosyalleşme izni verince, buralarda peş peşe yeni mekanlar açıldı. İstinyepark'taki La Petite Maison, Kanyon'daki Gina ve diğerleri...
2017'de kadınların yaşam üssü ve sosyetenin boy gösterme adresi AVM'ler oldu. Şenlikler, kutlamalar hep AVM'lerde düzenlendi. Ardından beyler de 'Bizim ne eksiğimiz var?' deyip gündüz kuşağı kadınlarına rakip oldu. Onlar da AVM'lerdeki popüler mekanlarda saatlerce süren toplantılar organize etti. Purolarını yakıp jilet gibi takım elbiseleri ve keskin bakışlarıyla arzı endam ettiler. Şimdilerde gündüz kuşağı AVM kadınlarının rakibi erkekler...
İNTERNET TELEVİZYONLARI: Gelişen teknolojiyle birlikte dizi ve film izleme alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Bu yıl Netflix, Puhu TV ve Blu TV gibi platformlarla internet televizyonculuğu da zirve yaptı. Dünyada bu alanın lideri olan Netflix'in çevrimiçi izleme sitesine dönüşmesi, bu rüzgarın daha hızlı esmesine yol açtı. Aynı zamanda Apple TV, Puhu ve Blu TV'de yayınlanan Türk dizileri ile orijinal yapımlar, 2017'nin öne çıkan trendiydi. Türk izleyicisini televizyondan ayırmak zor olabilir ama internet yayıncılığı gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Bu alandaki en popüler örnek de tabii ki 'Fi' dizisi...
90'LAR MAGAZİNCİLİĞİ: Bu yıl karşımızda daha sert ve acımasız bir magazin vardı. Instagram'da yapılan magazinsel paylaşımlarda ünlü isimler öyle acımasızca eleştirildi ki, herkes aklına geleni yazdı çizdi. Bu paylaşım ve yorumların etkileşimi de çok yüksek oldu. Bu sert ortam, bize 90'lardaki magazincilik anlayışını hatırlattı.
CANLI MÜZİK: Eğlence hayatına yılın damga vuran akımı, canlı müzikti.
Canlı müziğin zirve yaptığı 2017'de 90'lı yılların ünlüleri sahnelerdeydi.
Mekanlar, müşteri çekmek için canlı müzik kozunu kullandı. Arnavutköy'deki Any, pazar happy hour'ları ile, People ise Mehmet Erdem'li pazartesileriyle ilgi çekti.
Canlı müzik, eğlencenin en ölü günlerine bile reyting kattı. Rezervasyonlar haftalar öncesinden doldu.
Eda-Metin Özülkü, Demet Sağıroğlu gibi 90'ların ünlü isimleri yeniden gündeme geldi.
ETNİK MÜZİK: DJ'ler bu yıl en çok etnik müzik çaldı. Mikonos'un popüler mekanı Scorpios ve ABD'deki Burning Man Festivali'nde performans sergileyen DJ'ler sayesinde etnik müzik zirve yaptı. Selda Bağcan, önümüzdeki yıl Burning Man'de sahneye çıkması için davet almış. Müzik festivallerinin en çok talep gören müzik türünün öne çıkan ismi ise DJ Cüneyt Öztürk oldu.

GİZLİ MEKANLAR: Emirgan'daki Gizli Kalsın, bu yıla kadar gizli saklı eğlence mekanları arasında tek ve rakipsizdi. Burası, buzdolabının içinden girilen gizli bir eğlence mabediydi. 2017'de ise Fenix'in üst katı, Grey'in alt katındaki Carbon, Cihangir'deki Bi Alt Kat ve dahası; ufak grupların sabaha kadar coştuğu alternatif mekanlar oldu. Kısacası bu yıl en çok gizli kulüpler ve alt kat/üst kat mekanlarını konuştuk.

JABBAR VE DEEPERISE'IN 'RAF'I: Yılın en çok ilgi çeken şarkılarından 'Raf'a imza atan Jabbar ve Deeperise, listeleri alt üst etti. Ancak yollarını ayrı ayrı çizip kariyerlerine popüler mekanlarda tek başlarına performans sergileyerek devam ettiler. Jabbar; Bodrum, Çeşme ve Akyaka'da gitarıyla tek kişilik orkestra şeklinde sahneye çıkarken, Deeperise popüler dans kulüplerinde DJ performansı sergiledi. İkisi de yılın en çok talep gören isimleri oldu ve röportajdan röportaja koştular.

ÜNLÜLERİN KANALLARI: En çok Youtube fenomenlerini konuştuk bu yıl. Danla Biliç, makyaj videolarıyla genç kızların en çok takip ettiği isim oldu. Kendine has konuşma biçimi ve tavırlarıyla arkasından geniş bir kitleyi sürükledi. Bu yıl birçok ünlü kadın da bu rüzgara kapılıp Youtube kanalı açtı. Çağla Şıkel ile Didem Soydan, bu isimlerden ilk akla gelenler. Diğer ünlü isimler de bu işe merak sardı sonrasında... Küçük bir stüdyo, özgür konu seçimi, doğallık, samimi bir duruş ve reyting derdi olmadan kendi kanalında yayın yapma özgürlüğü... Youtube, yeni neslin keşfiyken bu yıl eski TV yıldızlarının da gözdesi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA