Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

2019’da Hint mutfağı ve otoburluk yükselişe geçecek

Ruhunuza iyi gelen şeylerin başında ne geliyor?
Benim seyahat etmek.
Ufak bir bavulla bir yerlere kaçmak.
Farklı bir lezzet tatmak, yeni heyecanların peşinde saatlerce yürümek ve farklı telaşları olan insanlarla tanışmak, yaşama biraz yabancılaşmak.
Günde 20 bin adım atarak turladığım 48 saatlik Londra notlarıma hazır mısınız?
Londra sokakları, özellikle şehrin iki önemli alışveriş merkezi Selfridges ve Harrod's yeni yıl için süslenmiş. Özellikle Selfridges'in vitrinlerindeki rockçı Noel Baba bana, efsanevi isim Freddie Mercury'yi anımsattı.
Birkaç parça bir şey almak için kafamda pound-lira hesabı yapınca, elime aldığım ne varsa yerine bırakmak zorunda kaldım.

LONDRA'DA KARŞILAŞTIK
Uzakdoğu mutfağı, özellikle sushiseverler için Yashin Sushi Bar tavsiyemdir. Şefin masasında oturabileceğiniz 10 kişilik bir mekan. Omakase yapmak isteyeceğinizi söyleyin ve bırakın marifetli elllerinden çıkan ne sushi varsa yiyin. Bu arada şanslısınız, mekanda Türk çalışan da var; işinizi hayli kolaylaştırıyor.
Kahvaltı için Ivy Chelsea Garden veya Granger&Co iki lezzetli adres. O gün şanslı günümdeymişim, yan masama oğlu Engincan Ural ile Sibel Can oturdu. Lafladık; Melisa ve Emir'i ziyarete gelmiş.
Her sene yılbaşı zamanı Hyde Park'da kurulan Winterwonderland için 'Bu sene olmayacak' söylentileri fos çıktı. Parkta yürürken hazırlıkları takip ettim. 22 Kasım-6 Ocak tarihleri arasında gidebilirsiniz. Bu mega eğlence parkında adrenalin pompalamak isteyenler; ben de orada olursam buluşup bir korku tüneline girelim, ne dersiniz?
Hizmet sektörünü sekteye uğratacak bir uygulama ile tanıştım. Soho'da gittiğim bir restoranda, cep telefonunuza indirdiğiniz uygulama ile sipariş veriyor ve hesabınızı ödüyorsunuz.
Böylelikle mekanda çalışan sayısı da azalmış; garsonlar bir elin parmağını geçmeyecek kadar az. Onlar da temizlik ve düzeni ayarlamak için varlar. Tarihe karışacak mesleklerden biri de sanırım garsonluk olacak.
Seyahatin bir güzel detayı ise Londra'da karşılaştığım Ortadoğulu turislerin İstanbul hayranı olması ve de burada yatırım yapmalarıydı.
Ayaküstü tanıştığım birkaç kişinin İstanbul'da evleri bile varmış. Ve birçok arkadaşlarının da yeni emlak yatırım adresi İstanbul'muş.
Mayfair'in en sükseli otellerinden Claridge's'in, yılbaşı zamanı her sene bir başka ünlü tasarımcıya tasarlattığı lobisindeki yılbaşı ağacını görüp fotoğraflamak en trendy hareket. Geçen seneki Karl Lagerfeld'e aitti, bu yılki 2019 ağacı ise Diane Von Furstenberg'e...
Peki 2019 yeme içme trendlerinde neler var? Hint mutfağı hit olacak, vegan kokteyller içilecek, haliyle vegan mutfağı da daha baskın olacak. Kalorisiz, hatta alkosüz kokteyller de yükselişte. Bir zamanların etoburları artık yok; otobur bir nesile merhaba deyin 2019'da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA