Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Dağda partiler başlıyor!

Henüz İstanbul'da kar yağışı başlamasa da, kafamız hâlâ yaz aylarında kalsa da, benim gardrobumun kışlık parçaları henüz ortaya çıkmasa da; dağ eğlencesinin başlamasına sayılı günler kaldı. Bakın elime Palandöken kış sezonu açılış parti davetiyeleri gelmeye başladı. Programda yok yok. Son günlerde hızlı bir çıkış yapan 'Kız sen şimdiye kadar neredeydin?' dedirten Hande Subaşı ile sahnelerin hiperaktifi Baran Bayraktar, canlı performansları ile sahnede olacakmış. DJ olarak da Can Hatipoğlu ve Tankut Karakurt varmış. Kayakseverler, kar kış meraklıları, şömine başında salepini yudumlayıp sucuk-ekmeği midesine indirmek isteyenler; 6-7 Aralık'ta Palandöken sizi bekler.

Kaybedilen evladın acısıyla gelen başarı
İşte karşınızda aya ilk ayak basan insan Neil Armstrong'un biyografik bilimkurgu belgeseli niteliğindeki filmi 'First Man'. Film, beklediğimden daha da ağır akıyor; kabul, izlerken hayli zorlandım. Ünlü astronotun hikayesini anlatan filmde göze çarpan en önemli detay ise Neil'ın 2 yaşında kaybettiği kızı Karen'ın yüreğinden atamadığı acısıyla baş etmenin bir yolu olarak aya ayak basmak için yola çıkması, bir kaçış olarak çalışmayı tercih etmesi ve bu riskli tercihe girişmesi. Yani tarihe adını yazması da tamamen bir travmanın sonucu olmuş; vay be. Filmde Ryan Gosling'in 'Armstrong'un acısını ve hüznünü yansıtması Oscar'lık. Keza ailenin sakini karısı Janet'ı canlandıran Claire Foy da gayet başarılı. Film bitince kendimi sorguladım; acaba benim motivasyonum da mı yaşadığım hüzün ve acılar? Cevap kesinlikle evet!

Black Friday indirimi her yerdeydi
Milyonlarca insanın tüm dünyada beklediği bir gün Black Friday. Geçtiğimiz cuma günü mağazaların ve birçok internet sitesinin sayfasında hatrı sayılır indirim kampanyalarını görmüşsünüzdür. Bu sene işi daha da abartıp bir tek alışveriş ürünlerinde değil yeme-içme alanında, hatta spor salonlarında bile indirim yaptılar. En son cep telefonuma, gittiğim spor salonundan şöyle bir mesaj geldi: 'Bugün pilates derslerimiz yüzde kırk indirimlidir.' Cuma günü bir çoğunuz bu indirimlerin gazına gelmişsinizdir, en azından ben indirimli bir ders yaptım. Alışveriş mi? Yok canım, bu aralar çok tutumluyum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA