Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Köpekle mekana alınmama konusu kapanmadı mı?

Sosyal medyada ünlülerin evcil hayvanları ile yeme-içme mekanlarında verdiği pozları beğeniyle takip ediyoruz. Ancak bu bir tek ünlü isimlere mi tanınan bir hak çözemedim. Geçtiğimiz günlerde biz bir mekana alınmadık da o yüzden dertliyiz, hem de oldukça popüler bir yere. Arkadaşımın avuç içi kadar köpeği ile gittiğimiz bir gündüz mekanında sert bir dille uyarıldık: "Alerjisi olan müşterilerimiz var, giremezsiniz." Pardon... Yıl olmuş 2019, bu konuları çoktan kapatmamış mıydık? Mekanlar bu konuda esnek kurallara sahip, kişisine göre muamele yapıyor. Ya da tepki çekmemek için web sitelerinde ya da sosyal medya hesaplarında hiçbir bilgi yer almıyor.

Arka sokaklarda neler oluyor?
İstanbul gezgininin dilinde hep aynı sözler: 'Şehirde gidecek yer yok, hep aynı yerlere gidiyoruz.' Yanılıyorsunuz arkadaşlar; siz alışkanlıklarınızdan sıyrılamıyorsunuz da ondan size her şey ve herkes aynı. Mekanlar aynı olunca, karşılaştığınız kişiler de aynı oluyor haliyle. İstanbul'un arka sokaklarında keşfedilmeyi bekleyen irili ufaklı mekanlar var. Hepsi de lezzetli, hepsi de sürprizli. Sadece popüler olmayı bekliyorlar o kadar. Siz ana caddelerdeki mekanlardan çıkıp sokak aralarında bulunan mekanları keşfedin, her birinde birkaç dakika soluklanın. Bakın, ben evden çıkıp rotamın üzerindeki Arnavut kaldırımlı sokaklarda kaybolarak, ahşap mimarili eski evlerin arasından geçerek Arnavutköy mekanlarını keşfettim. İşte semtin arka sokak adresleri: Gerçek bir İtalyan Antica Locanda; uzun yıllardır burada. Evde toplanmış hissi veren Brasserie Di- Dante; kokteylleri şahane. Sabah yürüyüşleri sonrası kahvaltıya uğramalık Melina Kantina... Yumurtanın binbir halini tatmak isteyene A bit of Eggo... Tatlı ve pastaları ile Miss Delicious Bakery...

Youtube'dan çıkan kebapçı
Şu sıralar Burak Özdemir, nam-ı diğer ünlü şef CZN Burak'ın yemek tarifleri google aramalarımda çokca karşıma çıkıyor. Sahibi olduğu Etiler'deki restoranın kapısında bekleyen müşterileri ile kendini merak ettirmeyi başarmış. Popüler mekanların bulunduğu sırada, hatta Nusret'in birkaç yüz metre ilerisinde yer alıyor mekanı. Önünden her geçen "Ne oluyor, bu kalabalık ne için?" diyor. Ben de aynı tepkiyi verdim. Instagram'ına baktığım, beş milyona yakın takipçisi var. Youtube'da paylaştığı videoları onu popüler dünya ile buluşturmuş, yüzbinlerce izlenme. Kebap Gang isimli bir de rap tarzında parçası var, izlerken gülümseten de sözleri. Samimi, genç ve yaptığı işe eğlence katan tavrı ile selfie çılgınlığı yaşıyor o da her fenomen isim gibi. Yemek porsiyonları dev, ağız sulandıran, sülale doyuracak türde. Instagram'ında şov yapmaya bayılan bir tavra sahip ya, güleryüzüyle de bir sempati duyuyorsunuz haliyle. Youtube'dan çıkma bir kebap krallığı kuracak belli ki, şubeleri de art arda gelecek. Sanırım ailesi de şoktadır şu anki başarısına. Dijital dünyanın gücüne bir kez daha şapka çıkardım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA