Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sağlığınız için kurutulmuş yosun tüketin

Evet, size büyükbabanız gibi tavsiye vermek istemem ama sağlıklı yaşam serüvenimde en çok dikkatimi çeken öneri bu oldu: 'Yosun tüketin.' Alicante'deki sağlıklı yaşam kampında yediğim her öğünde mutlaka kurutulmuş, hatta toz haline getirilmiş yosundan yedim. Yosunun en bilinen özelliği, kalp sağlığına olan faydası. İnsan vücudunun ihtiyacı olan tüm aminoasitleri de içeren bu şifalı bitki, aynı zamanda sağlam bir antioksidan. Ee daha ne olsun, siz en iyisi market alışverişinize yosunu da ekleyin.

Arnavut kaldırımlarında sanat eserlerini inceleyin
Önümüzdeki haftanın en güzel etkinliğini hemen ajandanıza not edin arkadaşlar! 5-17 Mart tarihleri arasında Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla düzenlenecek olan Art Week 2'de, önemli sanatçıların eserleri görücüye çıkıyor. Akaretler'de düzenlenen bir önceki Art Week'e koşarak gitmiştim. Arnavut kaldırımlarında ceylan gibi sekip sanat eserlerini incelemiştim. Ünlü koleksiyonerlerle tanışmak ve onların dünyaları hakkında ipucu veren eserleri görmek harikaydı.

'Mutfak, insanın iç dünyasıdır'
Size bugün yeni bir kitap önerim var: 'Tek Gecelik Yemekler'. Kitabın yazarı; popüler mekanlarda karşımıza çıkan, sosyal medyada yapıp paylaştığı yemeklerle de birçoğumuzun mutfağına da misafir olmak istediği Yağız İzgül. Yağız, yemek kitabının tanıtımını ben Alicante'deyken Lucca'da yaptı. Kitabından bir sözü kısaltarak paylaşmak istiyorum: 'Ocakta pişen hiçbir şey sadece bir 'yemek' değildir. Bazen tutkudur, bazen güven ihtiyacıdır, aşktır, öfkedir, bazen de kırgınlıktır. Mutfak, iç dünyasıdır insanın...' Ne kadar doğru! Kilo aldığım ve vermek için çaba sarf ettiğim şu dönemde, aslında duygusal değişimlerimin de sinyalini veriyorum. Yemek tercihlerimizin ve dönemsel değişimlerimizin sebebini bu kitapta bulacağız belli ki...

Yeni trend Alman usulü mekanlar
Geçtiğimiz hafta Berlin'e gidince algıda seçicilikten mi kaynaklanıyor bilemiyorum ama İstanbul'daki Alman usulü mekanlar dikkatimi çekmeye başladı. Gençler, özellikle kendi restoranını, barını, kafesini açmak isteyenler, esin kaynağı olarak Berlin sokaklarındaki adresleri seçiyorlar. Bu akıma uygun olarak karşıma çıkan ilk mekan; Moda'daki Guten Morgen oldu. Bilmeyen yoktur sanırım; Guten Morgen, Almanca 'Günaydın' demek. Mekan ruhu ve dekorasyonu ile sizi o soğuk Berlin sokaklarına ışınlayacak bir diğer adres ise Nişantaşı Valikonağı'ndaki Alman Cafe Roasting. Mekanda Alman usulü tatlılardan Frankfurter sosisliye kadar birçok lezzet sizi bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA