Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Pera canlanıyor Kuruçeşme geri dönüyor

Perşembe gecesi İstanbul gece hayatı adeta 2000'li yıllara geri döndü. Nasıl mı? Tepebaşı, Pera bölgesi uzun zamandır sükunetini koruyordu; ufak tefek mekanlar açılıyor ancak ses getirmiyordu. Eski Nupera'yı gezginler iyi bilir işte tam da onun yerine Loco de Pera açıldı. Enfes bir barı var, kokteyller de şehrin iyi barmenlerinin elinden çıkma. Yemek konusunu henüz keşfedemedim, gidip deneyeceğim. Mekan, açılış gecesi ağzına kadar doluydu. Sokaklarda uzun zamandır görmeyi özlediğim süslü püslü kadınlar kol kola kahkahalar içinde yürüyorlardı. Pera, cıvıl cıvıldı. İnanın 20'li yaşlarıma geri döndüm. Bir diğer açılış ise Kuruçeşme'deydi. Reina'nın kapanmasıyla sahilin en cafcaflı noktası sessizliğe bürünmüştü ve dün açıldı-açılacak dedikodularının ardından Oligark, Muallim Naci Caddesi üzerinde açıldı. İçinde farklı konseptlerde restoranlar ve gece kulübü var. Bunlardan bazıları Ali Ocakbaşı, Bey Lokantası ve Ringa isimli bir yeni nesil balıkçı. Buranın yazın nasıl olacağını merak ediyorum. Açık hava kulübümüz olmadığından özleneni bizlere verecektir.

KIRMIZI HALI HEYECANI
Son günlerde gündemimde neler var? Neyin hazırlığındayım? En çok hangi yemekten sıkıldım? Şu sıralar hızlı bir zayıflama programına girmiş bulunmaktayım. Çünkü bu yıl Apollo 11'in aya gidişinin 50'nci yılı kutlanacak ve sayılı gün var. Partide çok fit olmalıyım çünkü kırmızı halıda yürüyeceğim. Unutmadan; içinde olduğum kuşağın astronot olma sevdası yadsınamaz, ben de bir ara 'Benden astronot olur' diyordum. Mayıs'ın ilk haftasında Florida'da Omega'nın George Clooney'li partisine gideceğim davetiyede gelirken astronot kıyafeti giymek serbesttir yazıyor. Kırmızı halıda öyle yürüsem efsane olmaz mı?

YENİ TRENDLER...
San Sebastian cheesecake kaşıklamaktan sıkılmadık mı? Trendlerin tadını kaçırmakta üstümüze yok ama yeter artık. Mesela kalorisi daha az yazlık lezzetlerin peşine düşelim. Vegan dondurma yükselişte, tüm yaratıcılığınızla sunumuna bir hava katın tatlı şeflerim.

NUSRET TURİZMİ
Nusret Gökçe'nin Nişantaşı'nın ikonik binasını, Park Hyatt Oteli satın almasından sonra sosyal medya hesabında neler oluyor bakındım. Sürekli olarak otelin odalarını, hamamını, dekorasyon detaylarını paylaşıyor. 'Sizi bekliyorum, gelin burası sizin eviniz' anonsu yapıyor. Çok mantıklı! Turizmci arkadaşımın dediğine göre Ortadoğu'dan buraya sadece Nusret'le fotoğraf çektirmek için gelenler var. Nusret turizmi olarak adlandırılıyormuş. Yemek yiyip 48 saat sonra geri dönüyorlarmış. Gelen misafirler bir de Nusret'in otelinde kalırsa, bir günü boş geçmez. Helal Nusret sana!

KADIN DJ'LER
Gece hayatındaki kadın DJ'ler erkeklerin tahtını sallamaya başladı. Carolin Almozlino, Canan Soylu, Valerie Dayan, Başak Ataözden ve Şirin Ediger'i birçok markanın ve mekanın popüler etkinliklerinde DJ kabininde müzik yaparken görebilirsiniz. Kızlar, gündüzleri de beyaz yaka iş hayatlarına devam ediyorlar, 9-6 ofis hayatları var. Geceleri de Super Girl olup kimlik değiştirerek erkek egemenliğindeki mesleği ellerine geçiriyorlar. Daha birçok kadın DJ var, bravo kızlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA