Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Nişantaşı canlanıyor!

Geçtiğimiz haftalarda Nişantaşı turu yapmış, semtteki lüks mağazaların vitrinlerdeki ürünleri kaldırdığını yazmıştım. Bu hafta tekrar Abdi İpekçi Caddesi'ndeydim. Normalleşme sürecinin hız kazanmasıyla o mağazalar ürünlerini tekrardan vitrinlerine yerleştirmiş. Bir de caddelerin yenilenme işleri hız kazansa derin bir oh çekeceğim. Ardından semtteki kafe ve restoranlar da açılsa tadından yenmez. Unutmadan, mekanlar kapansa da Nişantaşı semt sakinleri açılabilir masa ve sandalyeleri ile kaldırımlara kendi düzenlerini kurmuşlar. Komşular kapı önlerinde buluşuyorlar.

Sokak kültürü geri dönüyor
Havalandırma sisteminin Covid-19 önlemlerinde risk taşıdığına dair söylentiler var. Doğrudur, zaten bununla ilgili AVM'ler havalandırma sistemini kapatarak önlem almış. İşte bu yüzden yaz aylarında kimse kapalı AVM'lere adım atmaz, yine cadde üzerindeki açık hava mağazalar daha çok tercih edilir. Örneğin Nişantaşı uzun zamandır kaybettiği cazibesini yenilenmesinin ardından tekrar kazanabilir. Bu virüs bizi eski zamanlara götürüyor farkında mısınız? Değerini kaybeden birçok şey tekrar değer kazanıyor. Sokak kültürü tekrardan geri dönüyor.

Beyaz yakalılar bu çalışma sistemine çok alıştı

Evden çalışarak işlerini yürüten dünyaca ünlü markaların İstanbul ofisindeki çalışanları, plaza hayatlarına yani beyaz yaka dünyalarına dönmek istemiyor. Zaten birçoğu çoktan şehri terk etmiş, yazlık bir yere göçmüş bile. Bahçesinden, balkonundan, havuz kenarından işlerini yürütmek daha çok işlerine geliyor. 'Karantina daha uzun sürsün, biz böyle çalışıp maaşlarımızı da almaya devam edelim' kafasındakiler, işleri risk altında olmayan tayfa. Onlara bu süreç biraz da tatil gibi gelmiş olsa gerek. Bakın Google, Facebook, Twitter gibi global ve dijital ağırlıklı iş yapan markalar çalışanlarına 2020 sonuna kadar evden çalışabileceklerini söylemiş. Çalışanlar durumdan pek memnun. İşveren de şunu anlamış ki, ofiste insan çalıştırmak daha maliyetli, evden ise daha makul. Bu yeni sistem çalışma hayatına büyük bir ivme katacak ve bilinen kalıpları ters düz edecek.

Ünlü bir ismin yeni flört taktiği
Yakışıklı oyuncu bir arkadaşım, bu karantina sürecini yalnız geçirmekten o kadar sıkılmış ki yakın arkadaşlarına "Şöyle eli marifetli iş gören, kaşı gözü düzgün bir kız arıyorum. Bu dört günlük evden çıkma yasağında beraber olalım" demiş. Arkadaşları da aynı şekilde yalnızlıktan dert yanan bir kız arkadaşları ile Whatsapp grubunda buluşturmuşlar. Birkaç gün mesajlaşarak, Facetime yaparak geçirdikleri sürecin sonunda çocuğumuz kızı ikna etmiş ve bu dört günlük ev yasağında aynı evde kalmışlar. Tanımadığınız biriyle 24 saat dip dibe nasıl vakit geçirirdiniz hiç düşündünüz mü? Biraz Survivor, biraz da biri bizi gözetliyor kafası. Belki de konuşacak ve keşfedecek çok şey de çıkabilir. Ama yine de riskli işler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA