Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Koronayak mısınız?

Sosyal medyanın koronayak tayfası ile tanıştırayım sizi. Ellerinde telefonları, yargı dağıtan gündemlerine korona dışında başka hiçbir mevzuyu almayan bu tayfadan artık gına geldi. Her adımınızı takip ediyorlar aman dikkat. Evden çıktığınız anda neden çıktığınızı sorgulayan, sevdiklerinizle görüştüğünüz an neden, ne için görüştüğünüzü soran, hatta her gün açıklanan vaka sayılarına inanmayıp 'Bunlar gerçek bilgiler değil, aslında daha yüksek' diyen sözde bilirkişilerden uzak durun. Normalleşme sürecini asla kabul etmeyip etraflarına hakaretler savuranlara sorarım, kendinize bunu meslek mi edindiniz?

ELEKTRİKLİ BİSİKLET TRENDI İSTANBUL'DA!
Elektrikli bisikletlerimizle şehri gezmeye hazır mıyız? Karantina sürecinin normalleşmeye başlamasının ardından ofislerine dönen çalışanlar, genç beyaz yakalılar özellikle Paris, New York ve Londra'da yaşayanlar elektrikli bisiklet almaya başlamış. Aynı trend rüzgarı bizde de eser mi bilinmez ama geçtiğimiz günlerde bir online alışveriş sitesinde en çok satılan ürünlerin başında bu elektrikli bisikletlerin yer aldığını öğrendim. Şimdi tek düşündüğüm şu yeditepe İstanbul'da dev yokuşlarda bu elektrikli bisiklet kullanışlı olur mu? Yoksa sahil hattında beş dakikalık mesafeler için ufak bir trend olarak mı kalacak? Peki bu bisiklet mevzusu neden patladı? Çünkü kimseler toplu taşımayla yola çıkmak istemiyor.

Tehditle
mekan açtıran müşteriler var!
Gizli gizli hizmet veren restoranları gazetemiz GÜNAYDIN'da okuyup haberdar olmuşsunuzdur. Benzer şekilde pandemi sürecinde restoranının camına perde takarak mekanın dışarıdan gözükmesini engelleyip üst katındaki birkaç masada hizmet veren restorancılara kızıyor, bir yandan da anlamaya da çalışıyorum. Çünkü birçoğu müşterinin zoruyla bu yola girmişler. Hatta bir işletmeci tanıdığım 'Buraya bu masa konacak, bana hizmet vereceksin' diye müşterilerden tehditler aldığını söyledi. İşler böyle olunca korku psikolojisinin etkisinden olsa gerek, bir kere bu yanlışa bulaşmış. Ee tabii dedikodu bu, kulaktan kulağa yayılınca da işler çığırından çıkmış. Neyse sevgili mekan sahibi okurlarım, restoranlarla ilgili yönetmelikler yayınlandı; önlemlerinizi alıp tez zamanda açıp koyulan kurallar dahilinde hizmet vermeye başlayacaksınız. Biraz daha sabredin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA