Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yüksek şezlong fiyatları gerçek değil!

Hem dinlenmek, hem de yenilenmek için kendimi ben de Bodrum'a attım. Peki Bodrum'da durumlar nasıl? İşte gözlemlerim:
■ Plajı olan mekanlar, otel içinde yer alan restoranlar, tıpkı İstanbul'daki gibi çareyi gündüz partileri yapmakta buldu. Eğlenceyi erken saate çekerken endişelendikleri tek mevzu; kapasitenin üstünde bir sayıya çıkmak. Bakın bu sebepten geçtiğimiz hafta Mikonos'un popüler beach kulüplerinden biri olan Alemagou için, iki ay kapatılma kararı alınmış. Düzenlenen plaj eğlencesi kursaklarında kalmış, 100 bin Euro gibi de bir ceza kesilmiş.
■ Plajlardaki şezlong ve loca fiyatlarının 1000 lira olduğu yönündeki bilginin reklam çalışması olduğunu düşünüyorum. Neden mi? Gittiğim Yalıkavak'daki lüks plajın giriş ücreti 400 liraydı, kapıda ödediğiniz parayı içeride harcıyor, aynı zamanda şezlong sahibi oluyorsunuz. Bir diğer plajda ise uygulama şöyle; tanıdığa giriş ücreti yok, 'Biz içeride zaten para harcayacağından emin olduğumuz kitleyi istiyoruz' diyorlar.
■ Plaj girişlerinde maske şart! Ateşiniz de ölçülüyor. Ancak şöyle bir detay var, bu ateş ölçerler yüksek sıcağın altında bozuluyor, yanlış sonuç verebiliyor. Sosyeteden biri bu korkuyla hastaneye başvurmuş. Öğle saatlerinde gittiği plajda ateşi 40 derece çıkınca soluğu Bodrum'daki özel bir hastanede almış. Ancak yaşanan sağlık krizi boşa çıkmış çünkü ateş ölçer bozukmuş. O yüzden kullanılan ateş ölçerlere de dikkat.
■ Yalıkavak'ın en hit otellerinden Edition'da birçok yenilik var. Otelin yeme-içme ve eğlencesinden sorumlu olarak ekibe, uzun yıllar Ulus 29'da çalışan Hanzade Gürkanlar transfer olmuş. Otelin artistik işlerinden yani müzik ve sanat aktivitelerinden Sedef Gali sorumlu. Bir de bu sene sürpriz olarak Bünyamin Aydın'ın kurucusu olduğu Les Benjamins markasının pop up mağazası var. Her anınızı dolu dolu geçirmek isteyene keyifli bir alternatif.

Karantina sonrası detoks kampları revaçta

Sezonun şu tarihleri birçok kişi için detoks ayı. Özellikle karantinada alınan kiloları atmak için Bodrum, en popüler adres. Yıllarca Kate Moss ve Naomi Campbell da buralarda takıldı. Ben de bu sene öyle yaptım ve bir hafta kendimi Vitalica Wellness'a kapattım. Günlük 1000 kalorilik bir menü tercih ettim ve tüm günümü acıkmadan geçirmek için programlayıp her anımı bir tedavi yöntemi ile doldurdum. Özellikle Michael Jackson'ın da kullandığı gençlik formülü oksijen tankında bolca vakit geçirdim.

Mekancılar derin bir oh çekti!
Yeni normalleşme sürecinde alınan son karar ile mekanların kapanış saati 22.00'den 24.00'e kadar uzatıldı. Bu saatlere kadar işletmeler, restoranlar ve kafeler açık kalabilecek, hatta canlı müzik de yapabilecek. Gezginler mutluluktan dört köşe! Bu karar, o saate kadar hizmet veren mekancılar adına sevindirici bir haber ancak sabahın ilk saatlerine kadar hizmet veren işletmeler için bekleyiş devam ediyor... Bakalım onlarla ilgili karar ne zaman çıkacak? Asıl yazlık sorunsal bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA