Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Güneş gözlüğü deneme yasağı Bodrum’da krız çıkardı

Yazın gelmesi ve yeni normale geçiş sürecinde neler dikkatimi çekiyor? İşte notlarım...
Mağazalar açıldı, kıyafet alışverişlerimizi yapıyoruz artık. Geçtiğimiz günlerde Bodrum Yalıkavak'taki bir gözlükçüde bir olay yaşandı. Tekne sahibi sosyetik bir hanımefendi, güneş gözlüğü almak için mağazaya girmiş. Yetkili kişi 'Virüs nedeniyle gözlük denemeniz yasak, bu hassasiyetimize saygı gösterin' dese de hanımefendi deneme konusunda ısrar etmiş, büyük tartışma yaşanmış. Anlaşılan şu ki; bazı kurallar bazı insanlara ağır geliyor. Bir süre denemeden alışveriş yapmayı öğrenmeliyiz, en azından bu yaz biraz daha dikkatli olalım.
Bugüne kadar şehrin popüler, fine dining konsepti olan restoranları evlere servis yapmazdı. Ancak pandemi sürecinden sonra birçoğu bu şekilde de hizmet vermeye başladı. Nişantaşı St. Regis'in içinde yer alan, dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck'ın şef restoranı olan Spago, menüdeki imza yemeklerini evinize gönderiyor. Size de şık bir sofra kurmak kalıyor. Mekanların alınan önlemler yüzünden kaybettiği ciroyu, eve servis ve gel-al uygulaması ile kapatacaklarını düşünüyorum.

Paketli havlular plajda!
Tatilci için sevindirici ancak mekan sahibi için masraflı bir uygulama paketli havlular. Steril olma konusunda hassas olan oteller, plajlarında otel misafirlerine havluları bu şekilde sunuyor. Plajların ilerleyen günlerde düzenledikleri partilerde de benzer hassasiyeti göstermesini ümit ediyorum. Bu arada maskelerimizi, ürünlerin paketlerini sokağa, kıyıya köşeye, denizlere atmayalım. Sokağa çıkmamız demek, kirleteceğimiz anlamına gelmiyor.

Michael J
ordan satışları artırdı!
Ünlü sporcu Michael Jordan'ın yaşam hikayesinin tüm detaylarının anlatıldığı, şu sıralar online platformlarda yayınlanan, 'The Last Dance' (Son Dans) belgeseli en çok izlenenlerde yer alıyor. Sporcunun eski defterlerinin de açıldığı ve tartışmalara sebep olan bu yapımın ardından Michael Jordan ürünlerinde de satış patlaması yaşanmış. Jordan ayakkabılarından Chicago Bulls formalarına kadar satışlar, büyük fark atmış. Ben de bir Jordan ayakkabısına online alışveriş sitelerinden baktım, hemen alışveriş poşetime de ekledim.

Ünlü isimlerin sahte paylaşımları
Bizzat başıma gelen bir durumdan bahsedeceğim... Bir haftadır Bodrum'da popüler bir detoks merkezindeyim, buradan bol bol story paylaşımı yapıyorum. Bir de ne göreyim, magazinel bir ünlümüz benim paylaşımlarımı birebir kopyalayıp kendi hesabından paylaşmış. Instagram'da geldiğimiz noktaya inanamıyorum. Yaşadığımız her anı tüm samimiyetimizle paylaşırken başkalarının yaşanmışlıklarını göstermek neyin kafası? Bunu biri bana anlatsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA