Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Pandemide yeni trend: Şeffaf kabinlerle hizmet veren restoranlar

Pandemi vakaları hızla artarken New Yorklular değişik çözümler bulmaya devam ediyor. Son olarak açık hava teraslı ve bahçeli restoranlar, şeffaf kabinlerle hizmet vermeye başladı. Masanızı bir çadır kaplıyor, sizin dış dünya ile iletişiminiz kesiliyor. Görüntü olarak çok estetik ancak bunun evden ne farkı var? Etraftaki masaları göz ucuyla süzemiyor, kim var bakamıyorsam ne anladım bu işten? 'Dünyada neler oluyor?' diye bakınırken bizim topraklarda önceki gün alınan yeni pandemi kararları, yemeiçme sektörüne yıldırım gibi düştü. Bir de baktık ki yine evlerdeyiz. Evlere paket servis ile mekanların yatırımı, maaş ve tedarikçi borçları nasıl çıkar bilinmez ancak bununla ilgili işletmeler isyan bayrağını açmış durumda. Tabii bir yandan da bunu kabul etmek zorundayız. Benzer uygulamalar tüm Avrupa şehirlerinde uygulanıyor. Öngörüm şu ki bahara kadar bu sistemde yaşamayı öğrenmeliyiz. Bizim aile fertleri, büyüklerimiz güneye göç etti bile, uzun bir süre de orada yaşayacaklar. Kafamda deli sorular. Ben de gitsem mi, kalsam mı?

Paket serviste büyük rekabet

Restoranların paket servis sistemine geçmesiyle birlikte bu servislerdeki son durumun ne olduğuna bir bakalım. Uygulamalar arasında tüketiciler savrulup dururken öncelikle korkunç bir rekabet var. Yemeksepeti, Trendyol yemek, Getir yemek ve son olarak da Fuudy sipariş işine ivme kattı. Ben tüm uygulamaları cepte tutuyorum. Karar mekanizmam sundukları fırsatlara, indirimlere, ikramlara göre değişiyor. Lüks segment restoranlar da bu uygulamalarda yer almaya başlayınca yapmamız gereken sadece şık bir yemek takımı almak ve süper havalı bir sofra kurmak. Bu arada Anadolu yakasında bu konuda daha az fırsat olduğunu söylemeliyim. Bölgenin en popüler mekanı The Townhouse'un da yakında bu uygulamalarda olacağını belirteyim; Bağdat Caddesi civarında oturanlar buna sevinecektir.

Yeni keşfim
genç komedyen Hasan Can
Sosyal medyada her gün yeni bir isim keşfediyorum. Şimdi de karşımızda Hasan Can Kaya. Derya Uluğ'un konuk olduğu program sayesinde keşfettim. 'Güldükçe çoğalıyoruz' mottosu ve 'Konuşanlar' isimli talk şovuyla çok popüler, trend videolarda bir numara. Kendisini keşfedince ne kadar çok komedyen kısırlığı yaşadığımızı ve genç nesle televizyonlarda imkan tanınmadığını fark ettim aslında. Hasan Can Kaya hayranlarıyla olan bağı şöyle anlatıyor: "Bir milyonu aşan ortak mizah anlayışında bir araya gelen bir kitle, memleketin en büyük terapi grubu."

TERAPİ GİBİ GELİYOR
Hayranlarından biri ise genç komedyeni keşfettikten sonraki hislerini şöyle tanımlıyor: "1 ay önce terapiye başladım, hatta antidepresana da. Hayatımda ilk kez böyle bir dönem yaşıyorum. Aynı hissiyatla kanalına abone oldum. İçinden çıkamıyorum desem yeridir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA