Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Toksik insanlardan kaç!

Geçtiğimiz günlerde sosyetik bir çiftle beraberdim. "Mert, biz çevremizi çok değiştirdik. Detoks yaptık, toksik insanları hayatımızdan çıkardık. Öyle bir arındırdık ki kendimizi, vücudumuzdaki ağırlıktan kurtulduk, sana da tavsiye ederiz" dediler. Anlaşılan o ki, karantinadan çıkıp aşılandığımız ve tekrar hayata döndüğümüz gün birçoğumuz başka insanlara dönüşeceğiz. 'Daha az insan, daha çok huzur' diyenler çok olacak. Mesafeli ilişkilerimiz bize çok iyi gelecek. O yüzden ben de şu an Instagram'ımdan başladım elemeye, sonra sıra telefon rehberime gelecek. Ardından birkaç arayana dönmeyerek bu kararı uygulayacağım. Arayıp da ulaşamayanlar aman bozulmasın, size de tavsiye ederim.

'Instagram
polisiyim, herkesi şikayet edeceğim'
Bu cümleleri bir arkadaşım kurdu. Covid konusunda o kadar hassas ki, "Üç-dört arkadaşın bir araya geldiği kareleri dahi gördüğümde şikayet edip oldukları yere polis gönderiyorum" diyor. Fahri olarak bu şekilde bir araya gelmelere karşı olabilir ancak bazen de yersiz ve boş şikayetlerle emniyet çalışanlarını da gereksiz yoruyor olabilir. Benzeri bir olay bizzat başımıza geldi. Çeşme'de kaldığımız otelde parti düzenlediğimizi sanıp şikayet ettiler ve sonucu fos çıktı. Polis arkadaşlar da "İçi boş çok ihbar alıyoruz, maksat karşı tarafın huzurunu kaçırmak" dediler. Buradaki tavrı da doğru belirlemek gerekir.

Turizm için oteller ayakta kalmalı
Okurlarım bu konuda ikiye bölünebilir. Ancak çiftler veya aynı evin içinde üst üste kalabalık yaşayanlar için kuralların çok sıkı olduğu ve denetlendiği otellerde kalmak çok mantıklı. Ben de bu hafta tek başıma Swiss Otel The Bosphorus'da kaldım. Otel içinde maske çıkarmadan hareket dahi etmedik. Kurallar dahilinde spa kapalı olsa da beş yıldızlı hizmet almak ruhuma iyi geldi. Yerli turizmi ayakta tutmak adına otellerin sıkı denetimle ayakta kalması gerekli.

Gerçek aşklar filmlerde mi kaldı?
Ünlü bir çiftimiz hakkında 'Ha evlendi ha evlenecek' söylentileri kulaktan kulağa dolaşırken, kız tarafı evlenmek için istediği siteye taşınmayı şart koşmuş. Çubuklu'daki o popüler siteyi bilenler bilir, ünlüsü ve cemiyet hayatından isimleri bol sitede yaşamak için sıra olduğunu da defalarca kez yazmıştım. Ancak erkek tarafı bu evleri kiralamak ya da satın almak için maddi imkanı olmadığı için yan çizmeye başlamış. Ufaktan da ilişkiye ara verilmiş. Hadi hayırlısı. Gerçek aşk bu muydu? Hani tek göz evde aşk için yaşanırdı? Yoksa filmlerde mi kaldı?

Küçük esnafa destek olun
Getir yemek uygulaması esnafa destek olmak için harika bir hareket başlatmış. 'Bir Mutluluk Hareketi' adı verdiği bu uygulama ile sisteme üye olan restoranlardan komisyon almıyormuş. Nerede olursanız olun siz de bu hareketin bir parçası olun ve küçük esnafa destek olmak için yemek siparişi verin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA