Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bıktıran karşılaştırmalar

Bazen düşünüyorum da bazı klişeler, bazı konular olmasa ne konuşacağız, ne yazacağız acaba?
Karşılaştırmalar bunların zirvesi...
"O mu, bu mu?" sorusunu sormaya doymuyoruz, doyamıyoruz. Ben de fırsattan istifade, görmekten bıktığımız karşılaştırmaların bir listesini çıkarayım dedim...
Cem YılmazŞahan Gökbakar: Filmlerinin aynı anda sinemalara gelmesinden midir nedir; son bir aydır gündem maddemiz bu ikili. Gazetelerde, magazin programlarında birinci haber. Gişe rakamları, kârlılık, imdb notu gibi çeşitli parametrelerle değerlendirdik ama hangisinin daha büyük olduğuna karar veremedik.
Veremedik diyorum çünkü hâlâ karşılaştırmaya devam ediyoruz. İkisinin de alıcısı farklı. İkisi de kendi alanında başarılı. Büyüklerimiz boşuna, "Marifet iltifata tabii, müşterisiz mal zayi" dememiş...

RAKI-BALIK MEVZUSU
Bodrum-Çeşme: Yaz aylarının vazgeçilmez konu başlığı.
Hangisinde deniz daha güzel, ünlüler hangisine takılıyor, hangisinde gece yaşamı hareketli?.. Bu sevda da, bu tartışma da bitmez.
Rakı/buz-Rakı/soğuk su: Ne zaman sofra kurulsa, illa bu konu gündeme gelir. Buz, rakıyı kristalize eder mi, etmez mi, bu işin erbapları ne şekilde içer; hepsi itinayla masaya yatırılır.
Bir de 'Balıkla rakı mı, yoksa şarap mı içilir?' mevzusu var ki; ona hiç girmiyorum...
Sezen Aksu- Ajda Pekkan: İki bambaşka insan ama yine de inatla karşı karşıya getirilirler.
Ajda, bu ülkenin en önemli fügürlerden biri.
Türk kadınının görüntüsünü, kendisine bakışını baştan ayağa değiştirdiğine inanırım.
Diğer tarafta da şarkılarıyla büyüdüğümüz, her ruh halimizin ortağı Sezen var. İyisi mi hiç karşılaştırmayalım ikisini...

İSTEDİĞİNİZİ SEÇİN
Avrupa yakası-Anadolu yakası: Evet farkındayız; Anadolu yakasında hayat daha kolay. Bağdat Caddesi bile başlı başına yeter; üzerine bir de sahil yolunuz, kafeleriniz, bisiklet parkurlarınız var. Ama herşeyin de merkezi Avrupa yakası!
Her türlü eğlence, konser, spor organizasyonu bu tarafta. İkisinin de güçlü yanları var yani; karşılaştırmaya gerek yok. İsteyen istediğini seçer zaten.
Messi-Ronaldo: Mümkünse ikisi birden. Fazla yetenek göz çıkarmaz.
Kıvanç Tatlıtuğ-Kenan İmirzalıolu: Bir üstteki madde aynen geçerlidir.
Eminim yukarıdaki listeye sizin de ekleyecekleriniz olacaktır.
Ekleyin ve tüm bu karşılaştırmaları hayatımızdan sonsuza kadar çıkarmamız için dua edin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA