Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Müziğimiz kimlere emanet, yazık...

MÜYORBİR Başkanı Burhan Şeşen, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde 'Ben artık Binali Bey'i ve Recep Bey'i televizyonlarda görmemek için oy vereceğim' diyerek tweet attı. Yetmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul il ve ilçe belediye başkan adayları ile katıldığı bir TV programının görüntüsünü alıp 'İstanbul'un sebilhane bardakları, pardon belediye başkan adayları' ifadesini yazarak adaylara hakaret etti.
Bu da yetmedi, seçim gecesi diğer tüm TV kanalları gibi seçim programı yapan atv'ye 'alçak' dedi.

SEVİYESİZLİK...
Bunları söyleyen Şeşen, hem sanatçı, hem de önemli bir müzik meslek birliğinin başkanı...
Ayrıca daha geçen hafta olağan genel kurulda yeniden başkan seçilen bir kişi.
Bünyesinde 2 bin sanatçı bulunan ve onları başkan sıfatıyla temsil eden birinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hakkında kullandığı bu söylem sizce ne kadar doğru? Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile müzikteki telif yasası ile ilgili çalışmalara katıldığı zaman Sayın Burhan Şeşen'in suratının kaç renge bürüneceğini doğrusu merak ediyorum.
Sayın Şeşen; başkan olarak temsil ettiğin sanatçı üyelerin adına böyle seviyesiz bir üslup içerisinde olmanı, yönetim kurulunda bulunan sanatçı dostların da mı hiç ayıplamadı?
Birkaç yıl önce 'Telif gelirleri FETÖ'ye mi gidiyor?' başlıklı haberi yaptığım zaman Burhan Şeşen ile telefonda konuşmuştum.
O dönem, Şeşen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde attığı hakaret tweetleri sanat camiasında konuşuluyordu.
Kendisine bunları sorduğumda bana "Tweetleri ben atmadım, kullanıcı adı bana ait değildi" diye cevap vermişti.
Şimdi bu yazdığın yeni tweetlerin ekran görüntüsünü aldım. Neme lazım yazıdan sonra yine çark eder, 'Bana ait değil, kullanıcı adı değişti' diyerek geri vites yaparsın, belli mi olur?


Top 5
- Atv'nin yeni dizisi 'Hercai'nin son bölümünde, baş karakterler 'Miran' ve 'Reyyan'ın hiç düşünmeden köprüden atlaması.
- Radyoların son günlerde sürekli 'Yüzyüzeyken Konuşuruz-Boş Gemiler' çalması.
- Bedük'ün kel ve gözlüklü çıkan her sanatçının kendisi ile karşılaştırılmasına olan çıkışı.
- Oğuzhan Koç'un 'Takdir- i İlahi'den sonra çıkardığı 'Sükut-u Hayal' şarkısı ile birlikte Arapça kelimelere olan sevdası.
- Diva Bülent Ersoy'un Tarkan imzalı 'Ümit Hırsızı' şarkısının klibinde Beyonce'den esinlenmesi.


50'nci yıl albümü
Türk halk müziğimizin bayraktarı çağımızın ozanı Esat Kabaklı, 50'nci sanat yılında arşive taşınacak bir albüme imza attı. Uzun yıllardır albüm yapmayan ancak onlarca eser üreten Kabaklı,10 eserden oluşan albüme; milyonların diline pelesenk olan 'Bil Oğlum' türküsünün ismini vererek ekliyor:
Bu vatan bölünmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA