Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Kandemir Usta’ya Ramazan’a özel sütlaç yaptırdık

Rumelihisarı'nın özel duraklarından Lokma, Ramazan ayı boyunca Kandemir Usta'nın hazırladığı özel menüyle misafirlerini ağırlayacak. Menüde ağırlıklı olarak Karadeniz yöresine ait lezzetler bulunuyor; güveçte İspir fasulyesinden pideye, karalahana sarmasından Rize et kavurmaya kadar... Osmanlı mutfağına has bir de iftar çorbası var. Biz de Ramazan ayı boyunca Lokma'da konuk şef olarak görev alacak olan Kandemir Usta ile buluşmak için mekana gittik. O sırada Lokma'nın işletme müdürü Serkan Doğan ve Lokma Dünya Mutfağı Şefi Cengiz Yürük de oradaydı. Rizeli olan ve 8 yaşından beri lokantacılık ile uğraşan Ahmet Kandemir nam-ı değer Kandemir Usta, yemeklerinin en büyük ayırt edici özelliğinin içine kattığı sevgi olduğunu söyledi: "Her gün daha iyi olmak için kendimi yeniliyorum. 51 yaşındayım. İlk günkü sevgim ve heyecanım ile ilerliyorum. Karadeniz mutfağı üzerine yemeklerimi oluşturuyorum. Ve gerçekten içine sevgimi katarım. Yiyeceklerime teşekkür gelmediği takdirde 'Acaba nerede yanlış yaptım?' diye düşünürüm. Bu arada Kandemir Usta'nın özel bir de tatlısı var; Turbo Sütlaç! Gelmişken ustaya Ramazan için bu özel tatlıyı yaptırdık. Bu tatlıyı Azerbaycan, Rusya, Amerika, İngiltere, Dubai, Arabistan'a gönderdiğini belirten usta, "Günde 3-4 bin adet sütlaç yapıyorum" diyor. Misaferlerinin sütlacını yedikten sonra bol bol teşekkür ettiğini söyleyen Kandemir Usta, "Bu lezzet insanların ayağını yerden kesiyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA