Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Müslüm Gürses’in yapımcısından şok dava

Kadırga Müzik’in sahibi Yusuf Ziya Oran, Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur ve ‘Müslüm’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu’ya dava açtı. Oran, “Hakkımı gasp ediyorlar, ettirmeyeceğim” diye konuştu

Kadırga Müzik'in sahibi Yusuf Ziya Oran, "Muhterem Nur, Müslüm Gürses'in yakasını bıraksın. Hakkımı gasp ediyor. Ben hakkımı gasp ettirmeyeceğim. İki aydır telefonlarıma çıkmıyor. Eserlerimi izinsiz kullananlarla hesaplaşacağım" açıklamasıyla mahkemeye başvurdu. Müslüm Gürses'in, ölmeden önce tamamladığı halk müziği albümü 'Ervah-ı Ezelden-Veda'nın yapımcısı ve Kadırga Müzik'in sahibi Yusuf Ziya Oran; Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, 'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve filmde Gürses'i canlandıran Timuçin Esen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yusuf Ziya Oran; hakları kendisinde olan Bunca Gamı Bunca Derdi isimli eserle, 'Hayat bana zordu ama yine de güzeldi' cümlesini izinsiz olarak Müslüm filminde kullanan Mustafa Uslu hakkında da suç duyurusunda bulundu.



'TELEFONA ÇIKMIYOR'
Müslüm Gürses ile 35 yıllık dostluğu bulunan ve son 10 yıldır da birlikte çalışan Oran, iki aydır Muhterem Nur'un telefonlarına çıkmadığını belirterek "Muhterem Nur, Müslüm Gürses'in yakasını bıraksın. Müslüm Gürses'in son albümü elimde olmasına rağmen Müslüm Abi'nin 40'ı çıkmadan albümü piyasaya çıkarmadım. Ben para kazanmayı bilmez miydim? Müslüm Abi, ailemden biri olduğu için duruşumu korudum. Ancak Muhterem Nur, tüm hakları bana ait olan eserleri başkalarına vererek para kazanıyor. Hakkımı gasp ediyor, ettirmeyeceğim. Muhterem Nur, Mustafa Uslu, Timuçin Esen ve usulsüz ilerleyen herkesle mahkemede hesaplaşacağım. Muhterem Nur'un üç albüm anlaşması olduğu halde bana hâlâ bir albüm borcu var. Hakları bana ait olan eserlerin kullanımı için de benden izin almadı" dedi.

İZİNSİZ CÜMLE
Yapımcı, ayrıca tüm hakları kendisine ait olan 'Bunca Gamı Bunca Derdi' adlı eserin film müziklerinin yer aldığı albüme izinsiz konulması ve "Hayat bana zordu ama yine de güzeldi" cümlesine filmde izinsiz olarak yer vermeleri üzerine suç duyurusunda bulundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA