Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Sizin derdiniz sanat değil muhalefet yapmak!

Tiyatrocu Emre Kınay, Dünya Tiyatro Günü'nde Instagram hesabından canlı yayın yaptı ve bu yayınında izleyicilerine şu itirafta bulundu:
"Türkiye'de genelde sanatsal etkinlikleri sol görüş üstlenir. Net olarak itiraf edeyim; Türkiye'de sol ve sol partilerin sanatla neredeyse hiç ilgisi yok...
Evet, dünyada bütün sol ve sosyal demokrat partilerin en az iç ve dış politika kadar önemli olan çok ciddi kültür politikaları vardır.
Ancak Türkiye'de maalesef ki bazı sol partilerin kültür-sanat kurullarına fizik profesörleri atanıyor." Bu çok net bir itiraftı...
Ve aynı zamanda eleştiri niteliğinde olan bu açıklamayı yapan kişi; yıllar önce Duru Tiyatro'yu kuran, onlarca oyunda rol alan, oyun yöneten, ödüller kazanan 25 yıllık sanat hayatı olan Emre Kınay'dı.
Yakın zamanda tiyatromuzun önemli isimlerinden Erhan Yazıcıoğlu da solun ana temsilcisi CHP'nin kendilerine sahip çıkmadığına değinerek "Sanat bu kadar öksüz kalmamalı Atatürk'ün partisi tarafından" diyerek CHP'ye sert çıkmıştı.
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Şehir Tiyatroları'nda yaptıkları ise günlerce gündemi meşgul etmişti. Daha bunun gibi birçok örnek yaşanmasına rağmen bir sessizlik hakim...

NEDEN SESSİZSİNİZ?
Ee hani belli bir oyuncu zümresi var ya Cihangir'de oturan, hatta semtin ismiyle kendilerini ayırt edecek kadar uçta bulunan...
Ne diyorsunuz bu açıklamalar üzerine? Pardon ne demiyorsunuz diye sormam gerekiyor, çünkü günlerdir hiçbir şey söylemediniz!
Zaten sanat sizin derdiniz değil ki...
Sırf muhalif olmak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibiyle bugüne dek sanata yaptığı katkıları görmezden gelip, sanatı sağ-sol diye ayırıp görüşler beyan eden sizlerin derdi başka!

YANLIŞLARA SES ÇIKARIN
Ama şu söylediklerimi unutmayın.
"Kültür-sanat meselesini en az terörle mücadele, dış politika, temel hizmet alanları kadar önemli bir beka meselesi olarak görüyorum" diyen Başkan Erdoğan ve ekibi; sinemacıların mağduriyetinin giderilmesi için sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılması hakkındaki kanunu hemen çıkarttı, salgın nedeniyle zor bir süreç yaşayan özel tiyatrolara destek paketini hayata soktu. Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri ile sanat camiasını onore edip taçlandırdı.
Kültür Sanat Politikaları Kurulu'yla kütüphaneler ve opera binaları inşa ederek birçok projeye destek verdi, sanata ve sanatçıya sayısız hizmette bulundu.
Bunları görmüyorsunuz onu anladık da yapılan yanlışlara ses çıkarın bari!
Tabii buna yüzünüz, gücünüz, samimiyetiniz varsa...

Ailenize mi üzüleyim, size bakacak doktora mı?
Tüm dünya ve ülkemiz Covid-19 ile mücadele ederken akıl almaz olaylara şahitlik ediyoruz. Bir kısım, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlığın günlerdir yapmış olduğu uyarı ve tedbirleri nedense umursamıyor. Bizim bilmediğimiz neyi biliyorlar doğrusu epey merak ediyorum... Tedbirleri, sosyal mesafe kuralını, karantinayı hiçe sayan bir grup bilinçsiz topluluk Büyükçekmece'de ev partisi düzenledi. Üstüne üstlük Instagram profillerinde pişkin pişkin canlı yayın yaparak cehaletlerini de paylaştılar. Arkadaşlar bu işin yaşı ve şakası yok, siz hala bunu anlamadınız mı? Sizi büyütüp bugünlere getirmek için emek harcayan ailenize mi üzüleyim, bu vurdumduymazlığınızla taşıyıcı olarak hastalığı bulaştıracağınız insanlara mı, yoksa Covid-19 olduğunuzda sizin için zaman ayırmak zorunda olan doktora mı; bilemedim doğrusu...

LÜTFEN DİKKAT!
■ Evde kalalım.
■ Sosyal mesafeyi koruyalım.
■ İzolasyonumuzu sağlayalım.
■ Ellerimizi yıkayalım ve kişisel hijyenimize dikkat edelim.
■ Bakanlıkların tedbir ve uyarılarına kulak verelim.
■ Bugünlerimiz ve yarınlarımız için elimizden geldiğince özverili ve sağduyulu hareket edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA