Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER KARAHAN

Asya kıtasının prensi Keremcem

Türk dizilerinin yurtdışında gördüğü ilgi, Türkiye'ye büyük ekonomik katkı sağlarken kültür aktarımı adına da önemli bir misyon üstleniyor. Rusya'dan Çin'e, Kore'den Latin Amerika'ya, Avrupa'dan Asya'ya, Orta Doğu'dan okyanuslardaki irili ufaklı adacıklara varana dek 100'den fazla ülkede milyarlarca izleyici Türk dizileriyle buluşuyor. Bu yapımlar sayesinde kültürel ve doğal zenginliğimizi, dilimizi ve şehirlerimizi tüm dünyaya tanıtmış oluyoruz. Aktör ve aktrislerimizin çok büyük hayran kitlelerine hitap etmesi nedeniyle global isim ve markalar da bizim oyuncularımızla işbirliği yapıyor. Bu çok sevindirici bir durum... Bir de gelen başarılar ve uluslararası ödüller var. Bugün size kazanılan ama salgın süreci yüzünden arada kaynayan bir ödülden bahsetmek istiyorum.
Nüfusunun yüzde 87'si Müslüman olan dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Endonezya'da adeta Keremcem rüzgarı esiyor. Yer aldığı dizi projeleri ile büyük bir üne sahip olan Keremcem, atv'de yer alan 'Kimse Bilmez' dizisinin çekildiği yıllarda Endonezya'daki hayran sayısını perçinledi. Asya'nın süper starı olarak bilinen ve milyonlarca takipçisi olan oyuncuşarkıcı Ayu Ting Ting de sıkı bir Keremcem hayranı...

PRESTİJLİ ÖDÜL
Keremcem ve Ayu Ting Ting'in düet yaptıkları 'Apalah Çinta' şarkısı, geçen yıl Endonezya'nın en prestijli ödülü olan Dangdut Award'da 'En İyi Şarkı' ve 'En İyi Düet' ödülü kazandı. Ayrıca Keremcem'e, Endonezya-Türkiye ortaklığında bir dizi anlaşması da geldi ancak pandemi nedeniyle askıya alındı. 'Apalah Cinta'nın video klibi; Endonezya, Singapur, Hong Kong, Malezya, Tayvan'da günlerce trend listelerinde zirvede kaldı. Sanatçılarımızın yurt dışında elde ettiği bu büyük başarı bizi yüceltir. Bravo sana, yalnız şarkıların değil, Asya kıtasının da prensi Keremcem...

Bıçkın delikanlı gibi!

Aralık ayında koronavirüs aşısı olan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e büyük eleştiriler yapılmıştı. Miçotakis, önceki gün Pfizer-BioNTech'in aşısının ikinci dozunu yaptırdı. Aşı yapılırken Miçotakis'in, kolunu kıvırmak yerine gömleğini çıkarması gündem oldu. Aşının ilk dozundaki efendi adam gitmiş, yerine bıçkın bir delikanlı gelmiş. Sanırım Başbakan Miçotakis, bu haliyle kendisine gelebilecek eleştirileri 'göğüs'lemeye çalışıyor.

Kutlama mesajlarının geliri hayır kurumlarına...

Geçtiğimiz günlerde 'Bas Parayı At Havayı' başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yurt dışından sonra bizim ünlü isimlerin de para karşılığında kutlama videoları çektiğini anlatmıştım. Ünlüler ile hayranlarını kişiye özel videolarla buluşturan Popile platformunun kurucuları Kemal Tepret, Mete Acar, İsmet Berkay Çelik, Ertuğrul Uçar ve Oğulcan Tümdoğan, konuyla ilgili bir açıklama e-maili gönderdi. Ünlüler ile hayranlarını birleştirerek herkesi mutlu etmeye ve sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya çalıştıklarını söyleyen ekip, bu özellikleri ile diğer platformlardan ayrıldıklarını belirtiyor. Diğer uygulamalardan farklı olarak, bu platformdaki ünlüler elde ettikleri gelirin tamamını veya bir kısmını hayır kurumlarına bağışlıyor.

Klarnet ile oğluna ikinci kez destek verdi

Pop müzikte önemli bir konuma sahip olan ve 1500'ten fazla şarkıya söz yazan Aşkın Tuna, oğlu Tunacan Tuna için kalemi ikinci kez eline aldı. Daha önce 'Suni Teneffüs' şarkısını yazan Tuna, bu kez de 'Klarnet' şarkısı ile oğluna büyük destek verdi. DMC etiketiyle çıkan 'Klarnet' ile Tunacan Tuna, pop dünyasında artık var olduğunu iyice hissettiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA