Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Yazdan çıktık hasar büyüktür şimdi

Yaşı başı kemale erdiği halde, hâlâ yaz aşklarına bulaşıp başını belaya sokanlar şöyle bir elini kaldırsın, göreyim. Aferin size, hiç akıllanmayacaksınız değil mi? Bu yazlık, ben rahatım, "akıllanmayacağız di mi?" demiyorum. Sadece elimde çekirdek (çiğdem) torbası, çitleye çitleye etrafımda olan biteni izliyorum. 7'sinde de 70'inde de bu aşk-meşk işleri hep aynı seyirde gidiyor yahu! İlkbaharda önce bir için pırpırlanır, sonra o coşku ve gazla yazın önüne çıkan ilk insana abayı yakarsın. Ağustos sonu da hurmalar tırmalamaya başlar, elin gönlün boş, kös kös evine dönersin.

YAZIN BULUNAN ADAM!
Bizim de içimizden biri, yazın başında 'Bu kadar bekledim ama sonunda hayatımın erkeğini buldum galiba' cümlesini kurma gafletinde bulundu. Yazın bulunan adamdan hayır gelmez bacım, dedik ama dinletemedik. Gerisi bilindik hikaye... Meğer aynı zamanlarda bir başka saftirik hemcinsim daha aynı cümleyi kuruyormuş! Öğrendik. Malum erkeklerin kırdığı fındıklar pek çabuk ayaklarına dolanır. Kendilerini 155'e ihbar etmedikleri kalır. Her zıplayan erkek, gün gelir kadınına keklik gibi yakalanır. Neyse işte yaz boyu uyutulduğunu anlayan arkadaşımız şimdi olayın sıcaklığıyla ardı ardına alacağı intikamın planlarını sıralamaya başladı. Dedik ki kendisine; "Hele bir dur bakalım, bir sakinleş, derin nefes..." Bir kere yazın, denizde dipten, olsa olsa kum çıkartılır, adam değil! Söylemiştik ama dinletemedik. O yüzden şimdi öyle intikam yeminlerine, saç baş yolmalara, yüze kezzap atma planlarına, evini taşlamalara falan gerek yok. Al ecza dolabından şu her derde deva 'zaman ve sabır' ilacını... Ciğerinin mangalındaki ateşi rüzgâra vermeden, sakin sakin küllenmesini bekle. Bir daha da yaz adamcıklarından dinlen dinlen kaç.. Dedim arkadaşıma... Dedim size... Dedim gelecek yazlar için de kendime!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA