Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Afacan değil yaralayan

Her zaman söylerim; her çocuk masum değildir ve her çocuk sevilecek diye de bir şey yoktur. İçlerinde, senden benden daha cin, hain, saldırgan olanları var ki, evlerden uzak!
Bu çocukların asıl sorunu ise; onların sevimsiz ve agresif hallerini, şirin afacanlıklar olarak gören ebeveynleri...
Ne okul, ne de pedagoglar... Çocuk evde eğitilir.
Anne-babasından ne görüyorsa, sünger gibi içine çeker ve evin kapısından çıkınca da o süngerin içinde ne varsa dış dünyaya yansıtır.
İzmir'de birkaç yıl önce bir olay yaşanmıştı. Anaokulunda bir çocuk; sınıfında ne kadar arkadaşı varsa ya gözüne çatal batırmış, ya kolunu sopayla kırmış, ya da kafasına yemek tabağını indirmiş. Sınıfın bütün velileri de toplanıp çocuğun okuldan alınmasını ve tedavi ettirilmesini talep etmişlerdi. Söz konusu 'afacan' çocuğun ailesi ise bu duruma çok sinirlendi.
Onlara kalsa, bunlar her çocuğun yaptığı ufak tefek yaramazlıklardı. Onlar da çocularını okuldan atmak isteyenlere karşı dava açtı...
Geçenlerde bir televizyon programında Kaya Çilingiroğlu vardı. Kendisine; kızı Zehra, arkadaşının üzerine kaynar çayı boca ettiği için açılan dava soruldu.
Yüzünde muzip ve gevrek bir gülümsemeyle geniş geniş cevap verdi Çilingiroğlu...
"Ya küçük bir olay olmuş. Çocuğun üzerine bir parça çay 'dökülmüş'.
Ben aileden özür diledim ama davayı geri çekmediler" diyerek bunun basit bir haşarılık olduğunu vurguladı.
O kaynar çay, kendi kızının üzerine kasıtlı olarak boca edilse, yine aynı gevrek yüz ifadesiyle konuşur muydu?
'Ne yapalım canım? Çocuk onlar' tepkisi, hep 'can yakan' çocuğun ailesi tarafından veriliyor. Kuzguna yavrusu, her daim masum görünüyor. Bazen alakası olmuyor oysa...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA