Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Stüdyoda bile detone olanlar...

Son yıllarda hitlerin altın çocuğu olan Sinan Akçıl, geçtiğimiz günlerde 'Piyano' isimli çok güzel bir albüm çıkardı. Sinan'ın hit şarkılarını, sanatçı arkadaşları yeniden seslendirdi. Albümde şarkıları seslendirenlerden sınavı geçen de olmuş, geçemeyen de. Müzik listelerinde birinci sırada yer alan tüm şarkıcılar, daha önce seslendirilen şarkıların ziyadesiyle hakkını vermişti.

PES DEDİRTEN YORUM
Ancak bu albümde bırakın şarkıları ilk okuyan gibi okumayı, hatta üstüne çıkmayı; stüdyoda bile detone olmuşlar. Pes dedirten yorumlar dinledim. Mesela; Ebru Gündeş'in, daha önce seslendirdiği 'Bir Devir Bitti' şarkısı inanılmaz güzel bir şarkıdır. Gelin görün genç isim Irmak Arıcı'nın yorumu tam bir fiyasko olmuş. Arıcı, şarkıyı stüdyoda okuduğu halde detone olmuş. Bunu ben bile duyabiliyorsam düşünün müzik otoriteleri nasıl duymasın. Şarkıya yazık olmuş. Bir diğer isim ise Serdar Ortaç. O da yine Ebru Gündeş'in seslendirdiği 'Ağlamayacağım' isimli şarkısını okumuş. Felaket olmuş. Tabi; Gündeş gibi güçlü sesten sonra Ortaç, zayıf kalmış. Gelelim albümdeki diğer isimlere... İrem Derici, 'Teşekkürler' adlı şarkının hakkını verenlerden. Sibel Can, daha önce Ajda Pekkan'ın seslendirdiği 'Arada Sırada' adlı eseri okumuş; tabii ki hakkını vermiş. Akçıl, 'Şarkı başka bir hal aldı' diyerek Sibel Can'a övgüler yağdırmıştı. Ece Seçkin, yıllar önce İzel'in seslendirdiği 'Anlayamazsın'ı layıkıyla okumuş. Berkay'a 'Kızım' adlı şarkı cuk oturmuş. Sinan Akçıl ise; 'Güzel Karım'ı okumuş. Albümde İzel ve Simge Sağın da başarılı isimlenden. Fettah Can ise 'Gurur' adlı şarkı ile albüme son noktayı koymuş.

Arabeske yeni yorum
HİÇBİR zaman modası geçmeyen arabesk müzikte yeni sesler çıkıyor. Ancak tabii ki hiçbiri İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses gibi asla ekol olamayacaklar. İşte uzun yıllar İstanbul gece hayatında olan Özgür Alter... Özgür, yeni albümü 'Yakalım'la müzik dünyasına hızlı bir dönüş yaptı. Poll Production by Polat Yağcı etiketiyle çıkan albümde 5 şarkı bulunuyor. 'Yakalım', 'Bedevi' ve 'Kör Hançer' şarkılarının sözü ve müziği Özgür Alter, aranjesi ise Ceyhun Çelikten imzası taşıyor. Albümün ses getirecek sürprizi ise Sezen Aksu'nun unutulmaz şarkısı 'Güllerim Soldu' olmuş. Alter, arabesk gırtlağı ile şarkıyı gayet güzel yorumlamış.

Sezen, dünyaya açıldı
SEZEN Aksu, 70'li yıllardan beri müzik sektörünün lokomotifliği görevini çok güzel üstlenmiş durumda. Aksu, birçok ismi müzik dünyasına kazandırdığı gibi en güzel şarkılarını egosuz, kibirsiz herkesle paylaşıyor. Hümanist yapısı ile pek çok hit şarkısını gözü kapalı vererek müzik sektörüne yıllardır imzasını atıyor. 40 yıldır sahnelerde olan ve 2016 yılında elini eteğini çeken Sezen, sahneleri bıraktıktan sonra şarkı üretimini artırdı. Yeni şarkılardan oluşan albümünden sonra 'Demo 1', 'Demo 2' isimli albümlerini peşi sıra çıkarttı. 'Ben de Yoluma Giderim' diyerek tüm ayrılık acısı yaşayanlara tercüman olan Sezen, Gülben Ergen'e verdiği 'Bu Benim Hayatım' adlı şarkıda da ayrılığın ardından yaşadığı özgürlüğü anlatmış. Seda Sayan'a, hit şarkılarından biri olan 'Düşerim'i vermiş. Aksu, şarkılarının altyapılarını Youtube kanalı üzerinden yayınlayarak gençlere de destek oluyor. Yani Minik Serçe, müzik sektörünü ayakta tutmaya tek başına devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA