Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Herkes bunu konuşuyor

Geçtiğimiz hafta İdlib'den gelen şehit haberleri sonrası tüm Türkiye'nin yüreği yandı. Bu hain saldırı sonrası bazı sanatçılar konserlerini iptal ederek acıya ortak olmak isterken, bazı müzisyenler ise 'Konserlerimiz iptal olmamalı, yaralarımızı müzikle saralım, sanatın birleştirici gücünden faydalanalım" dedi. Müziğin böyle zamanlarda susmaması gerektiğini savunan isimlerden biri de Kalben'di. Instagram'da geçtiğimiz günlerde şarkı söylerken çekilen bir fotoğrafını paylaşan Kalben, altına da "Bu, bana göre eğlence değil, iyileşme, yaraları kabullenme yolu" notunu düştü. Söz yazarı Günay Çoban ve Yeşim Salkım da Süper Lig maçları oynanmaya devam ederken, konserlerin ve albüm çıkış tarihlerinin ertelenmesini anlayamadıklarını belirterek müzisyenlerin aylardır verdikleri emeklerinin karşılığını alamadıklarını savundu. Tabii ki çok tartışılacak bir konu bu, herkesin fikrine saygım sonsuz. Ancak yaşanan acılar karşısında benim fikrim de müziğin susmasından, konserlerin ve albüm satışlarının ertelenmesinden yana değil. Kendimizi sanatın, müziğin iyileştirici ve toplumu birleştirici gücünden mahrum bırakmazsak, yaralarımız daha çabuk kabuk bağlar.

Kaliteden ödün vermeden tam gaz
20 yıldır sesiyle bizleri mest eden Funda Arar, single da çıkarıyor ancak dinleyiciye olan saygısından dolayı masraftan kaçmayarak yeni akım olan dört şarkılık EP hazırlamış. 13'üncü albümünü çıkaran Funda Arar'ın 'Doldur Yüreğimi' adlı şarkısı hayli güzel olmuş. Yıllardır kaliteden ödün vermeden, çizgileri olan, kendi doğrularına göre müziğini yapan Funda Hanım, her yıl kalitesini yükselten ve sahnesiyle rüştünü ispatlayan isimlerden. Yakından tanıdığım biri olarak kariyer fikrini anlatayım. Arar, rap furyasından etkilenmez, dinler ancak söylemez; ne kadar çizgileri olduğunu anlayın. Ancak bu da tabii kaliteden ödün verdiği anlamına gelmiyor. 'Doldur Yüreğimi'ye klip çeken Funda Arar, görsel olarak da film gibi bir klip sunmuş. 'Vasiyet', 'Kaybeden' ve 'Veda' isimli dört şarkıdan oluşan albümde ünlü isimlerin de imzası dikkat çekiyor. Tabii ki Sinan Akçıl'sız bir albüm olamaz. Yine yıllardır birlikte çalıştığı Günay Çoban, Volga Tamöz, Emir Can İğrek, Hakan Erol ve Febyo Taşel'in dokunuşlarıyla ortaya çıkan albümü mutlaka dinleyin derim.

Sessiz sedasız olmaz bu işler

Daha önce de yazmıştım; bazı isimler, gizliden gizliye müziğe damgasını vuruyor. Güliz Ayla da hem sesi, hem de konserleriyle ortalıkta görünmeden işini yapan isimler arasında. 'Sarmaşık' adlı yeni şarkısını müzikseverlere sunan Ayla, sağlam adımlarla ilerlediği göstermiş oldu. Güliz'e, şu öneride bulunmak istiyorum: Bir ürün yaparsınız ama onun reklamını yapıp vitrine koymazsanız kimse farketmez. Dolayısıyla evet ses, sahne, konserler önemli ancak magazinde yer almalı ve şarkılarını daha fazla tanıtmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA