Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Koronavirüsle müziğin şekli değişti

Dünyanın yaşadığı koronavirüs salgını nedeniyle müzik de bir başka yöne doğru ilerliyor. Binlerce hayranına eğlence mekanlarında konserler veren sanatçılar, artık pijamaterlik şeklinde karşımıza çıkıp sosyal medyaları üzerinden canlı konserler veriyor. Yalın, Sıla, Funda Arar, Betül Demir, Demet Akalın ve daha pek çok isim ev halleriyle milyonları aşan takipçilerinin karşısına çıkıyor. Bu yeniliğin yanı sıra Yalın, başka bir yeniliğe de start verdi. Mekanlarda konser veren sanatçılara sponsor olan firmalar artık sanatçıların canlı yayınlarına sponsor olmaya başladı. İlk örneğini Yalın yapıyor. Çok ünlü bir iletişim firması, Yalın'ın önceki gün sosyal medyası üzerinden yaptığı yayından elde edilecek geliri Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'ne aktaracak. Bu örnek, hem halk sağlığını, hem de hayattan kopmayıp müziğin etkisiyle moral motivasyonumuzu kaybetmeden bu sıkıntılı süreci geçirmemizi sağlayacak. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'ne toplam 300 bin lira aktarılacağını açıklayan Yalın, sözlerine "Bu benim için çok güzel bir hayaldi.

Hep birlikte bir şey başardık.
İnşallah koronavirüsle mücadelede hepimizin bu çorbada bir tuzu, bir katkısı olur" diye devam etti.
Anlık 85 bin kişinin izlediği yayında bir sürpriz daha vardı. Konser öncesi, izleyenlerin sevdiklerine, özlediklerine bir-iki cümle yazı yazmasını rica eden sanatçı, seçtiği bir mesaj sahibini canlı yayına aldı. Konsere "Bu akşamki yayını, bizim için çok kıymetli olan 65 yaş üstü sevdiklerimize armağan etmek istiyorum" sözleri ile başlayan Yalın, "Onlara daha iyi bakalım bu süreçte. Onlara daha iyi davranalım, daha çok sevelim, daha çok sahip çıkalım.
Bu gece bütün şarkılar onlara" diyerek 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bu zorlu süreçte destek oldu.
Yayınında koronavirüsle mücadele eden Fatih Terim'e de mesaj gönderdi.
Yalın, "Sizi çok seviyoruz, çok yakın zamanda sağlığınıza kavuşacağınızdan hiç şüphem yok. Hocam aslan gibidir.
Bu virüsü ezer geçer." Yalın, "Arada bir bana şöyle kısacık bir mesaj atar, 'Yalın bu şarkı tamamdır' der ve şarkının ismini yazar. Onun 'Tamamdır' dediği şarkılar mutlaka bir yere gelir" dedi ve 'Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda' şarkısını başarılı teknik adam için seslendirdi.
Umarım Yalın'ın başlattığı bu kampanya birçok sanatçıya ve sponsor firmalara örnek olur.

Türküler ondan sorulur
Gençlerimizin türkü ve Türk sanat müziğinden uzak yaşadığını ve öz müziğimizi gelecek nesillere aktarmamızın güçleştiğini birçok yazımda dile getirdim. Ancak türkülerimizin genç sesi Elif Buse Doğan, bana bir umut ışığı da göstermiyor değil. Onun sayesinde türküleri seven genç kesimin olduğuna da tanık oluyorum. Doğan, son türküsü ile gönül tellerimizi titretti, 'Yaş' isimli türküyle türküseverlere seslendi. Aşık Mahzuni Şerif'in torunu Yiğit Mahzun imzası taşıyan türküyle 5'inci single çalışmasını sunan Doğan, muhteşem sesi ile türkülerimize bir yenisini daha ekledi.

'Ben masraftan kaçmadım'
Geçtiğimiz hafta Linet'in 'Yatsın Yanıma' isimli single'ını eleştirmiştim. Linet'in 'Yorum Farkı 1' ve 'Yorum Farkı 2' albümlerinin 10 şarkıdan oluştuğunu ve bu single ile hayranlarını hayal kırıklığına uğrattığını yazmıştım. Linet, bu yazımın üstüne beni arayarak, "Yazın için teşekkür ederim. Ancak ben masraftan kaçmadım. Dünyaya ayak uydurmak için bu single'ı çıkardım. Çünkü albümde bulunan dokuz şarkı resmen çöpe atılıyordu. Zaten aranjeler ve şarkı fiyatları dudak uçuklatıyor. Klip ücretleri de öyle. Dolayısıyla albümde bulunan diğer şarkıların çöpe gitmemesi için bu yola başvurdum ve tek şarkı ile çıktım" dedi. Linet'in bu açıklamasına hak vermemek elde değil. Zira aranjör arkadaşlar, şarkının söz ve bestecisinden daha fazla ücretler alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA