Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Şarkıcılar bindikleri dalı kesti

Koronavirüs nedeniyle evde kaldığımız şu günlerde konserleri iptal edilen sanatçılar, hayranlarıyla aralarındaki bağı koparmamak için konserlerine evlerinden devam ediyor. Ama en son öğrendiğim habere göre şarkıcılar, bindikleri dalı kesmişler de haberleri yok. Her gün ev halleri ile milyonlarla Youtube veya sosyal medya üzerinden buluşan şarkıcıların dijital platformlardaki dinlenme oranları yüzde 30 düşmüş. Salgın öncesi tamamen dijital platforma yönelen sanatçıların dinlenme oranlarındaki bu düşüşün sebebi, evlerinden yaptıkları canlı yayınlar. İnsanlar ya haber kanallarını ya da sanatçıların ev konserlerini izledikleri için artık dijital platformlardaki şarkıları talep görmüyor. Bu durumun yaz aylarında da süreceğini düşünüyorum çünkü sanatçılar yeni albüm veya şarkı çıkarma eğiliminde değil. Rakamların Eylül ayından sonra tekrar yükselişe geçeceği tahmin ediliyor.

İdo'nun karantina üssünden yeni şarkı

İbrahim Tatlıses'in oğlu İdo Tatlıses, müzik kariyerindeki merdivenleri teker teker çıkmaya devam ediyor... Şu sıralar koronavirüs salgınından dolayı evinden çıkmayan İdo, boş durmadı; Osman Çetin'in aranjesini yaptığı yeni şarkısı 'Buluşacaktık'ı piyasaya çıkardı. 'Karantina üssümüz' dediği evinde sevgilisi Yasemin Şefkatli ile şarkısına klip de çeken İdo, bu çalışmasının maliyetini epey ucuza getirmiş olmalı. Kısıtlı imkanlarla sanatını sunup güzel iş ortaya çıkaran İdo'ya tebrikler.

'İnsafsız'a yeni yorum

Sahnelerin genç assolisti Cerem Onurluer ve DJ Mert Aydın, merhum sanatçı İbrahim Erkal'ın unutulmaz şarkısı 'İnsafsız'ı yeniden yorumlayarak arabeske farklı bir soluk getirmiş. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Bölümü'nde müzik eğitimini tamamlayan Cerem Onurluer'in yeni single'ında DJ Mert Aydın aranjesiyle seslendirdiği 'İnsafsız'ın yeni yorumunu eminim siz de benim gibi seveceksiniz.

Evdeki çocuklara özel şarkılar

Salgın nedeniyle evde olan çocuklara özel bir albüm çıktı. Minikler mavi saçlı Mey ve turuncu saçlı arkadaşı Pom'un söylediği, 13 tekerlemeli şarkıdan oluşan projesiyle dillerini güçlendirecek. Bu projede çocuklar, tekerlemeyi doğru telaffuz etmeye çalışırken, başarma duygusu yaşayarak kendilerine olan güvenleri de artacak. Her cuma çocuklarla buluşan tekerlemeli şarkılar arasında 'Kırk Kırık Küp', 'Şu Köşe Yaz Köşesi', 'Bir Berber', 'Adem Madene Gitmiş', 'Hoşaf', 'Şemsi Paşa Pasajı', 'Sarımsak', 'Dal Sarkar', 'Pikap', 'Bülbül', 'İbiş'le Memiş', 'Tekir Kedi' ve 'Bazlama' bulunuyor. Şarkıların söz, müzik ve seslendirmeleri Aysuda Ülkü Zeren, düzenlemeleri Ceyda Pirali ve Mustafa Koç'a ait. Çocuklar bu şarkılara Youtube üzerinden ulaşabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA