Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM AVCI

Ersoy, Nostalji albümlerine devam edip öz müziğimizi tanıtmalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde gerçekleşen, geçen hafta da yazdığım gibi müzik dünyasına can suyu olan İstanbul Yeditepe Konserleri'ni keyifle takip etmeye çalışıyorum. Daha önce de değindiğim gibi; konserler müzik dünyasına biraz hareket getirdi ve müzisyeninden ışıkçısına kadar sektör emekçilerine destek oldu, olmaya da devam ediyor. Önceki gün Muazzez Ersoy konserini izledim. Nostalji kraliçesi, adına yakışır bir repertuvar ile ekranlardaydı. Bence öz müziğimiz ve köklerimiz olan Türk sanat müziği sancağını hiç bırakmamalı ve acilen nostalji albümlerinin serisini yeniden yapmalı. Gençlere hem öz müziğimizi tanıtmalı, hem de arşiv niteliğindeki şarkıları bir albümde toplamalı.

BENİ ÜZÜYOR

Tabii ki; bu proje için yapımcı da elini taşın altına sokmalı. Son yıllarda sanat müziğini sadece 50 yaş üzeri kesim dinliyor. Bu da benim gibi öz müziğimizin hayranı olan birini hayli üzüyor. İnşallah Ersoy, bu duruma el atar, yepyeni repertuvarla sanat müziğinin muhteşem eserlerini bir araya getirir ve biz de öz müziğimizi yıllarca genç nesillere aktarırız.

Serdar bunalımından kurtul yeni şarkılar yap



Önceki gün Serdar Ortaç'ın son konserini izledim. Ortaç, vasatın altında bir performans sergiledi. 'Padişah'ı söylerken Sibel Can'ın, Ortaç'a sahneden destek vermesi bile konseri kurtaramadı. Zaten yıllarca ses rengi tartışılan Serdar, acilen kendini toparlamalı, muhteşem şarkılara yenilerini eklemeli. Psikolojik buhranını ve abuk sabuk sosyal medya canlı yayınlarını bir kenarı bırakmalı. Bu sektör kimleri yuttu; kimleri unutturdu. Onlardan biri olmasın.

Bugün Serttaş ve Yaşar sahnede

Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı ve Poll Production YouTube kanallarından yayınlanan İstanbul Yeditepe Konserleri kapsamında geçtiğimiz akşam Zekai Tunca ve Muazzez Ersoy geçmişten günümüze en sevilen şarkıları ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Bugün Bülent Serttaş ve Ebru Yaşar sahnede olacak.

Bu dev projeyi Yağcı'dan başka kim hayata geçirebilir?



İstanbul Yeditepe konserlerinin organizasyonunu yapan, yıllardır başarılı işlere imza atmış Poll Production'ın sahibi Polat Yağcı'yı tebrik ediyorum. Elbette çatlak sesler çıkarak "Bu konserleri neden Polat yapıyor?" diyecek... Ancak eğri oturup doğru konuşalım, bu camiada bu tür organizasyonu yapacak kaç organizatör, yapımcı ve menajer var? Tebrikler Polat Yağcı, böyle güzel işlere yıllarca imza atman dileğiyle.

Çocuklara müzik kitabı

Genç ve çocuklar için yapılan olumlu işleri her zaman alkışlarım. Türk sanat müziği sanatçısı ve ayrıca öğretim üyesi Gülşah Tanrıöver de çıkardığı 'O Hain' adlı şarkısının ardından çocuklar için kolları sıvamış ve onlara okul şarkılarının notaları ve sözlerinden oluşan bir müzik kitabı çıkarmış. Okul öncesi dönemde müziğin beyin ve fiziksel gelişime olan katkısını tüm uzmanlar dile getiriyor zaten. Hem Türk müziğine, hem de çocuklara yaptığı desteklerden dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA