Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Etel Baler ile 'moda konuşur'

Geçtiğimiz haftaya damga vuran konu; Etel Baler'in Fashion Talks isimli aplikasyonuydu. Kısa sürede binlerce Türk ve yabancı modasever tarafından indirilen uygulama, şimdilik yalnızca iPhone kullanıcılarına hitap ediyor. Cemiyet hayatının stil sahibi isimlerinden biri olan Baler, Fashion Talks aplikasyonunu geçtiğimiz günlerde 10 Karaköy Otel'de gerçekleştirdiği davetle tanıttı. Davette; Baler'in üzerindeki kombinasyonda hangi markaları tercih ettiği merak konusuydu. Uygulamada; Baler'in fotoğrafındaki pırlanta simgelerine tıklayanlar, kıyafetlerin hangi markalara ait olduğunu öğrendi. Baler davette; Mary Katrantzoe imzalı gömlek kesimli floral bir elbise giymişti.

'STİLİM EKLEKTİK'

Christian Louboutin marka ayakkabılarıyla şık stilini tamamlamış. Puslu kış günlerinde bahar havası estiren Baler, zarif ve dikkat çekiciydi. Peki Etel Baler'in stili için neler söyleyebiliriz? Baler, kendi stilini şöyle tanımlıyor: "Farklı yerlerden, farklı parçalar toplamayı seviyorum. İster vintage, ister modern olsun parçaları birbiriyle karıştırmaya bayılıyorum. Türk tasarımla, yabancı tasarımları harmanlamayı seviyorum. Beklenmedik kombinler yapmayı seviyorum. Markalardan çok tasarımcıları tercih ediyorum. Yabancı tasarımcılardan en sevdiklerim; Alessandra Rich ve Alexander Wang... Ayakkabı ve çantada Charlotte Olympia ve Guisseppe Zanotti favorim. Türk tasarımcıların hepsini çok seviyorum. Gülçin Çengel, Özgür Masur, Zeynep Tosun, Elif Cığızoğlu'nu çok severim. Birçok alandan beslenip birçok şeyi karıştırmayı seviyorum. Bu yüzden stilim için eklektik diyebilirim. Vintage ise vazgeçilmezim. Üzerimde birkaç parça mutlaka olur. Gittiğim şehirlerden etkileniyorum. Oralardan farklı parçalar bulup harmanlıyorum.

KIRMIZI HALIDA EN İYİ VE EN KÖTÜ 5

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 2015 Film Eleştirmenleri Ödül Gecesi'nde kırmızı halının en iyi ve en kötü beş kıyafetini mercek altına aldım...

EN KÖTÜ 5

Diane Kruger'ın saç ve makyajı çok iyi, elbise seçimi ise bir o kadar kötü. Bu tip elbiselerde vücut hatlarının tamamen belli olması gerekmiyor ancak iki beden büyük durması da tercih edilen bir şey değil. Bilekliği ve çantasıyla da şık olmaktan tamamen uzak.
Jennifer Aniston'ın Gucci marka pantolon- ceket takımı amacını aşmış. Sanırım, ceketin içine hiçbir şey giymeden kullanma olayını tamamen yanlış anlamış! Aniston, klasik kesimli takımını bir straplezle tamamlayabilirdi. Ayrıca boynundaki ve elindeki aksesuvarlarla ne yapmaya çalıştığını da anlayamadım.
Bu nasıl bir stil? Sanırım bu hafta kırmızı halının en kötüsü Keira Knightley... Genç yıldızın Delpozo tasarımı elbisesi askıda büyüleyici görünebilir ancak Keira'nın üzerinde değil! Sanırım Keira elbiseyi hiç denemeden giymiş.
Reese Witherspoon'un Lanvin marka elbisesi bel oyuntusunu tamamen kapatmış. Ayrıca üst beden ve yırtmaç içi renk uyumu diye bir şey kalmadı artık. Bu mantıkla, yakasına da siyah bir çiçek ya da mendil tutturmalıymış! Saçı, yataktan yeni kalkmış gibi... Makyajı ise yorgun göstermiş.
Rosario Dawson, Vivienne Westwood imzalı elbiseyi giyerken, 'Siyah elbisemi giyeyim de, geceyi kotarayım' şeklinde düşünmüşe benziyor. Bu eski moda stili pek sevmedim.

EN İYİ 5

Max Mara elbisesiyle asil bir duruş sergiliyor Amy Adams. Saç ve makyajı abartıdan uzak. Aksesuvar seçimi de doğru. Tek bir yerde kullanmayı tercih ettiği küpeleri Neil Lane imzalı.
Rengi ve kesimiyle bu elbise tam bir Angelina Jolie klasiği. Her zamanki gibi sade ve şık görünen Angelina, amacına ulaşmış. Ünlü yıldızın elbisesi Atelier Versace.
Genesis Rodriguez'in, renk ve kesimiyle romantizmi çağrıştıran elbisesi Reem Acra imzalı. Genesis duruşuyla, Yunan tanrıçalarını andırmıyor mu?
Gotik ve şık kelimelerinin bir arada barındığını çok sık görmemişsinizdir ancak Michalle Monaghan, Elie Saab imzalı elbisesiyle hem gotik, hem şık olmayı başarmış. Saçlarına geriye doğru öylesine toplanmış havası vermesi de çok hoş.
Leslie Mann, Reem Acra imzalı elbisesiyle ilk bakışta 'tatlı kız' imajı veriyor. Payetler ve transparan detaylarla göz alıcılığı, grinin yumuşak tonuyla da şıklığı yakalıyor. Ayakkabı tercihini ise bileklerini kesmeyen bir modelden yana kullanmalıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA