Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Zarif prenseslerin rengi soluk pembe ile bebe mavisi

Modeller, kesimler, stiller bir yana, bu haftaki konumuz renkler... İlkbahara adım atarken, 2016'nın trendy renkleri de kendini göstermeye başladı. Hemen belirteyim; bu sezon bir değil, iki renk çok moda. Her yıl moda renkleri belirleyen Pantone, 2015'in rengini marsala olarak belirlemişti. 2016'da ise yılın renklerini; soluk pembe (rose quartz) ve bebe mavisi (serenity) olarak ilan etti. Ayrı ayrı kullanılabilen bu iki rengin bir arada kombinlendiğini de sıkça göreceğiz. Unutmadan; bu tonları yalnızca kıyafet ve aksesuvarlarda değil, makyaj ve dekorasyon alanında da kullanacağız. O halde ben de soluk pembe ve bebe mavisinin kullanıldığı birkaç parçayı sizinle paylaşayım:

PRENSES GİBİ:
Bir gece etkinliğine katılacaksanız, bu sezon masum görünümlerin moda olduğunu hatırlatayım. Özellikle mezuniyet gecesi için şimdiden kıyafet arayanlara önerim; bu özel geceye çok yakışacak olan soluk pembe ve bebe mavisi tonlarını listelerine eklemeleri. Bu iki soft rengin büyüsüyle hem trendy, hem de zarif bir prenses olabilirsiniz.

GÜNÜ KURTARMAK:
Soluk pembe ile bebe mavisi; hem gündüz, hem de gece için çok uygun. Bu renkleri taşıyan, günün her iki bölümünde de kullanabileceğiniz bir-iki parçaya yatırım yapabilirsiniz. Böylece gündüzden geceye geçerken kıyafet değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.

AKSESUVAR ÖNEMLİ:
Trendleri yakalamanın en pratik yolu, aksesuvarlardır. Soluk pembe ve bebe mavisi tonlarındaki takılar; görünümünüze yumuşacık bir hava katacak, aynaya baktıkça kendinizi tazelenmiş hissedeceksiniz. Ayakkabı ve çantada bu renkleri tehcih ederek, stilinize renk de katabilirsiniz. Bir de tüyo vereyim: Takılarda prenses kesimli taşları, çanta seçerken ise küçük modelleri tercih etmelisiniz.

TAZE TAZE
Şapka, çanta, telefon kılıfı derken, tüyler tırnaklara da bulaştı! Şimdi tüylü tırnaklar inanılmaz trendy! Kurt kadın gibi görünmenize sebep olsa da...
Christian Dior'un yeniden tasarlanan ikonik parfümüyle tanıştırayım sizi; Poison Girl. Baştan çıkarıcı ve mesajı çok güçlü: 'I am not a girl, I am posion!'
Furla, yeni sezonu rengarenk, neşeli çantalarla açmış. Takıp çıkarılabilir çiçekler, eğlenceli metalik renkler ve yazın enerjisini yansıtan modeller, tasarımlarıyla olduğu kadar fonksiyonelliğiyle de dikkat çekiyor. Bebe mavisi bu çantayı çok sevdim.

STİL ZOOM
2016'nın iki rengi soluk pembe ile bebe mavisi, ünlü yıldızların gardıroplarında yerini aldı bile. Bakalım hangi parçayı nasıl kombinlemişler? t Kate Bosworth, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 88. Oscar Ödülleri törenine Ralp&Russo imzalı bebe mavisi, yarım balık kesimli elbisesiyle katıldı. Tam bir prenses gibi görünen güzel yıldız, kıyafetine Norman Silverman imzalı açık mavi taşlı küpelerle ışıltı katmış. Bu önemli gece için çok uygun bir tercih olmuş. Taşlı gümüş rengi çantası bütünlüğü bozsa da gayet hoş görünüyor Kate. t Florence Welch, bu yıl 58'incisi düzenlenen Grammy töreninde ipek şifon, maksi elbisesiyle gecenin en şık kadınlarındandı. Gucci tasarımı soluk pembe elbisesi, kızıl tonlarındaki saçlarıyla muhteşem bir uyum yakalamış. Bu hippivari stiliyle gösterişsiz bir gösteriş yakalamış doğrusu! t Diane Kruger, geçtiğimiz aylarda amFar Gala gecesinde bebe mavisi bir elbise tercih etmişti. Ünlü oyuncu; Prada imzalı elbisesinin rengi, kesimi ve tüy detaylarıyla trendleri tümüyle yakalamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA