Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Marin desenler ve etnik modeller çok moda

Nihayet hava ısındı da, mayo-bikini olayına girdik. İple çektiğimiz yaz aylarının keyfini plajlarda çıkarmaya ramak kalmışken; bu sezon hangi mayo ve bikini modellerini satın almanız gerektiğinden de bahsetmenin zamanı geldi. Yaz boyunca sizlerle paylaşacağım plaj kombinlerine geçmeden önce, genel bir mayobikini kritiği yapalım diyerek sizi trendlere emanet ediyorum.

YÜKSEK BELLİ OLSUN
Bu sezon, hatta birkaç sezon daha, ince ipli ya da üçgen bikinilerden olabildiğince uzak durmanızı şiddetle öneriyorum. Geçtiğimiz sezon dikkat çeken yüksek bel ve kalın bantlı tasarımlar, bu sezon da inanılmaz moda. Tek farkı biraz daha kalın bantlı ve yüksek belli olmaları. Hatta göğüs altına kadar uzanan bikini altlarıyla trendin dibine vuracak, en havalı siz olacaksınız. Kilo sorunu yaşayanlar korse özellikli olanlardan tercih ederlerse; olduklarından daha ince görünebilirler. Biraz 20'ler, biraz 60'lar, biraz da 70'lere döndüğümüz bu sezonun tadını çıkarın.
Geçtiğimiz sonbahar/kış dış giyimde de etkili olan cut-out, yani kesik tasarımların da trendler arasında olduğunu unutmayın. Tercihleriniz bu modellerden yana olsun.
Etnik desenli mayo ve bikinileri bu sezon plajlarda bolca göreceksiniz. Hatta yalnızca mayo-bikini değil, birçok detay ve aksesuvarda karşınıza çıkacak. çiçekli ve mey veli bask ılar
İşin içinde deniz ve plaj varsa, marin teması olmadan olur mu hiç? Zamansız trendler arasındaki marin, her sezon olduğu gibi bu sezonun da gözdelerinden. Bikini ve mayosuna uzun vadede yatırım yapmak isteyenler; zamansız marin trendini değerlendirmek için vakit kaybetmesin. Kırmızılar, lacivertler, beyazlar, altın ve gümüş tonları temanın ana renkleriyken, ince ya da kalın çizgiler de baskı şekillerini oluşturuyor. Ayrıca sizin yerinizde olsam; trendy bir duruş için büyük desenlerin moda olduğunu hatırlar; tercihimi kalın çizgilerden yana yapardım. Tabii bölgesel kilo sorunu olanların ince çizgilere yönelmesi daha mantıklı olur. Unutmadan, puantiye desenler de çok moda.
Kocaman çiçek ya da meyve baskılı mayo- bikiniler çok trendy. Doğanın en güzel renklerini üzerinizde taşımanıza yardımcı olacak meyveler ve çiçeklerle çok hoş görüneceksiniz. Rengarenk blok desenli tasarımlarla da güneşin altında parlayacak, denizyıldızı siz olacaksınız!

JEAN ÜSTÜ BİKİNİ AKIMI
Yepyeni bir akımdan bahsetmek istiyorum size. Jean üzerine giyilen mayolar, yeni bir akım oluşturuyor. Yani hem gündüz, hem gece kullanabileceğimiz çok amaçlı mayonuzla siz de bu akıma kapılabilir, görenleri stilinizle kıskandırabilirsiniz.

STİL ZOOM
Ünlü model Petra Nemcova, 1960'lardan fırlamış gibi görünmüyor mu? Gerek yüksek belli bikinisi, gerek saç modeli, gerekse duruşuyla tam bir 60'lar kadını gibi. Konu dönemler arası yolculuk ise, işte ben de tam bunu diyorum! Unutmayın, olayınız yalnızca bikininizi giyip çıkmak değil; aksesuvar ve detaylarla trendin hakkını vermek olmalı. Diğer taraftan Diana Vickers, hemen hemen benzer kesimdeki bikinisiyle 1970'leri çağrıştırıyor. Yine saç modeli, püsküllü çantası gibi detay ve aksesuvarlarla dönemi yansıtmış. İki stili de çok sevdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA