Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Soft renkler, fırfırlar ve fiyonklarla prenses gibi görünün

Gerçek bir prenses olmak ister misiniz?
Bence bu tamamen bir tartışma konusu.
Bir ülkenin prensesi olmayı kaç kişi ister tartışılır tabii ama en azından önemsenilen bir kişi tarafından, sanki prensesmişsiniz gibi davranılması, hemen hemen her kadının hoşuna gidecektir.
Tanıdığım kadınları baz aldığımda, bu sonuca ulaşmak hiç de zor değil. İster size prenses gibi davranılsın, ister davranılmasın; eğer siz kendinizi bir prenses gibi hissetmek istiyorsanız, olaya hemen el atayım.
İmajımız, aslında davranışlarımızdan önce giydiklerimizle oluşuyor.
Asi, cool ya da prenses gibi görünmek tamamen giydiklerinizle alakalı. Siz nasıl görünüyorsanız, etrafınızdakilerin de öyle davranacakları net! Denemekte fayda var.
Ve gelelim konumuz olan prenses havasına...
Bir prenses gibi görünmek, renk seçenekleriyle ilgili olduğu kadar, seçtiğiniz parçalar ve onların kalıp ve kesimleriyle de alakalı. Vücudunuzu sıkı sıkı saran elbiseler, seksi görünmenizi sağlayabilir ama onlarla asla bir prenses gibi görünemezsiniz. Ya da neonların enerjisi hoşunuza gidebilir ancak sizi prenses havasına sokacak renkler; romantik renkler kartelasındaki soft olanlardır.
Prenses stili için anahtar kelimeler; 'yalın', 'sade', 'düz', 'abartısız' ve 'bağırmayan'. Yani bir prenses gibi görünmek istiyorsanız; göz alıcı, göz yoran renk ve detaylardan uzak durmalısınız.

ÇİÇEKLİ DESENLER
'İlle de dekolte' diyorsanız; dekoltenizin yalnızca bir yerde olması doğru seçenek. Örneğin; sırt ya da göğüs dekoltesi, tek başına uygun olacaktır.
Gömlek ya da elbisenizde fırfır detaylar, kolların bol ve akışkan kesimi; bu stili destekler. Etek boyu, ya ayakkabılarınızı örtecek ya da diz kapaklarınızın altında olacak.
Yıl 2016 ve sizin geçmişten gelen bir prenses gibi görünmenize gerek yok. Prenses stilinizi birkaç trendy dokunuşla modernize edebilirsiniz. Gece davetlerinde bir Disney prensesi gibi görünmenizi sağlayan gece elbiseleri alternatifler arasında olduğu gibi; bele oturan ve belden sonrasında kesim ya da fırfır yardımıyla bollaşan ceketler de sizi prenses havasına sokacaktır.
Yuvarlak yakalı ve düz kesimlerle de aynı etkiyi yaratabilirsiniz.
Pelerinler tek başına prenses stili için yeterli olabilir. Altına diz altı ya da uzun, ister kalem, ister kloş formlu etek, yüksek belli boru paça bir pantolon, hatta bir jean giyebilirsiniz. Yeterki bağırmayan renklere yönelin, detay konusunda abartıya kaçmayın. Unutmadan, pantolonlarda tek pililer yine gündemde...
Desenli parçalardan tercih edecekseniz; geometrik desenlerden uzak durun. Doğadan ilhamla gelen çiçekli desenleri ya da pötikareleri tercih edebilir; bunlara tüm elbisenizde ve son dönemin hitleri arasında olan ceketli takımınızda yer verebilirsiniz.
Gömlek ya da bluzunuzun yine aynı tonlarda olmasına dikkat edin! Tümde aynı renk giyinmenin trend olduğu son dönemde, modern prenses havanızı da bu şekilde vurgulayabilirsiniz.

YUVARLAK ÇANTALAR
Ayakkabı seçimi de önemli tabii.
'En yüksek pontu giyerim, benden alımlısı olmaz' diyorsanız; burada kendinize bir dur demeyi de bilmelisiniz.
Yüksek pontlarla olduğunuzdan çok daha uzun görünebilirsiniz ancak, prenses havanızda uzun boy sizi amacınıza ulaştırmaz. Dolgu tabanlardan uzak durmalı ve sezon trendleri arasında olan kare ve küçük topuklara yatırım yapmalısınız.
Ankle botların da aynı topuk formlu olanları tercih edilebilir.
Çantada, yuvarlak ya da köşeli formlar stilin hakkını verecek. Yumuşak derili, salaş olan çantalardan uzak durmalısınız.
Sırt çantası da tamamen kombinasyonunuz dışında kalmalı. Bir omuz ya da el çantası doğru tercih.
Aksesuvar konusunda fiyonklardan, tüylerden, incilerden ve minimal takılardan yardım alabilirsiniz.
Kate Middleton gibi görünmek istiyorsanız; gece davetlerinde tüylü, çiçekli ya da detaysız yuvarlak hatlı bir şapka tercih etmenizde de sakınca yok.
Saç ve makyaj konusunda yine abartıdan uzak durmalısınız. 'Makyajsız çıkamam' diyorsanız; yalnızca eyeliner ve maskara, doğal tonlardaki rujunuzla kombinlenebilir ya da tek başına göz alıcı bir ruj sürebilirsiniz. Bu arada ruj konusunda sezonun trendi olan mat lacivert, mor ya da bordo tonlarını tercih edebilirsiniz.
Bu tonları, abartısız göz makyajınızla tamamlayın. Mükemmel ten makyajı ise olmazsa olmazlardan... Saçlarınızda ise kuaföre gitmiş görünümünden uzak durun.
Dağınık saçlarınızı biraz yatıştırabilir ya da hafifçe toplayabilirsiniz. Vamp duruştan kesinlikle uzak durmalısınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA