Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Tokmağa benzeyen çırkın ayakkabıların yazı

'Bu kıyafetler moda mı şimdi, bunları hayatta giymem!' denildiğini çok kez duydum. Moda bazılarına garip gelebilir. Özellikle de lüks markaların neden bu gariplik içinde olduğunu anlayamaz birçok insan. Evet, bazı tasarımlar şov amaçlıdır. Giyilme ihtimalinin zaten çok düşük olduğu, profesyoneller tarafından bilinir. Amaç, hayal gücünü giyilebilir hale getirmektir. Amaç, ille de seksi ya da şık olmak değildir. Amaç, sanat yapmak ya da ses getirmek de olabilir. Ne olursa olsun, ön yargıyla bakılan bazı tasarımlar; öncelikle yurt dışındaki, stilleriyle ön planda olan ikonlar tarafından giyilir, sonrasında, Türk ikonların üzerlerinde görmeye başlarız, neredeyse bir sezon sonra forma gibi herkesin üstündü görürüz bu tasarımları. Göz alışır, garipsenen modeller birçok ulaşılabilir fiyatlı markalar aracılığıyla hemen hemen her evin gardırobundaki yerini alır. Yazın en trendy ayakkabıları da birçok kişiye tuhaf gelebilecek tasarımlardan oluşuyor...
İlk görüldüğünde oldukça garipsenen, Lady Gaga'nın dışında kimsenin giymeyeceği düşünülen ayakkabı modellerinden biri, bu sezon neredeyse her markanın koleksiyonuna dahil oldu: Yamuk yumuk topuklu ve şeffaf ayakkabılar. Prabal Gurung'ın önümüzdeki sonbahar/kış koleksiyonuna dahil olan, birçok kişinin ise 'Tokmak mı bunlar?' dediği, New York Moda Haftası'nda sergilenen ayakkabılardan sıkça görmeye hazır olun. Benzer formları, özellikle de 2019 yazında birçok markada bulabileceğinizin garantisini şimdiden verebilirim. Bugünden itibaren 'Ne garip topukları var' dediğiniz ayakkabılara yatırım yapmaya başlayın.


Geçtiğimiz birkaç dönem çoluk çocuk, genç, yaşlı çok sevdiğimiz Crocs'lar yakında yerini Balenciaga'nın foam platformlarına bırakıyor; benden söylemesi.
Bir diğer gözde model de ugly sneakers'lar yani çirkin spor ayakkabılar. Kaba tasarımıyla son dönemde moda tutkunlarının gönlünü fetheden bu çirkin ayakkabılar, sezonun en trendy, hatta günlük tarzın olmazsa olmazlarından. Ayrıca, çorap çizmelerden sonra, sneakersların da geri döndüğünü söyleyebilirim.
Topuklu, zarif sandaletlerin içine şoset çorap giyebileceğiniz hiç aklınıza gelir miydi? 'Asla giymem' dediğiniz bu tarzı, görmeye başladınız bile öyle değil mi? Hatta en renkli, desenli çoraplarınızın üzerine topuklu ayakkabılarınızı giyip çıkın.
Başka mı? Pastel tonlar, ayakkabılarda da kendini gösteriyor. Blok renkli olanlar ya da tek renkte ayakkabılar, insanı tam da yaz havasına sokuyor. Hasır ise bu sezon detay olmaktan çıkıyor ve tümde bütünlük sağlıyor. Tamamı hasır olan ayakkabılardan satın almanın tam sırası. Simli ayakkabılar ise, modern prenseslerin vazgeçilmezi oluyor.
Bu yaz; çiçek ve tropik desenlerin ayakkabılar üzerindeki etkisi de görüyoruz. Monokrom detaylar hep var. Leopar başta olmak üzere, hayvan desenlerinin modası da geçmiyor. Bu desendeki ayakkabıların karmaşık renklerini, düz renkteki parçalarla tamamlamak ise eski moda. Farklı desenleri bir arada kullanmak, son dönemin en sevilen moda hareketlerinden.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA