Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Her şey Allah'tan!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İstanbul'da sel felaketine sebep olan yağışların 100 yılda bir gerçekleşecek kadar şiddetli olacağını söylemişti. Dedikleri oldu mu? Oldu! Peki, Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar ne dedi? İstanbul Valiliği'ni uyardıklarını söyledi... Eee? Sonuç? Ben size sonucu söyleyeyim. Yağmur yağdı Allah'tan... Seller aldı Allah'tan... Altyapı eksikliği Allah'tan...

AKUT VE KIZILAY NEREDE?
Kaçak inşaatlar, bilgisizlik, kontrolsüzlük, tedbirsizlik de Allah'tan... Daha önce de taşan ve riski bilinen Ayamama Deresi yatağına ev/iş yeri kurmak Allah'tan... Günler önceden alınan yağış bilgisine rağmen dere yolunun kesilmemesi, araçların geçişine izin verilmesi... E o da Allah'tan!

ALTYAPI DAYANMAZMIŞ
Meteorolojiden haber alıp tehlikeli bölgedeki halkı tahliye etmemek... Allah'tan canım, Allah'tan!
Dere yatağının böyle bir yağmurda felakete sebep olacağını bilmemek... Ağzınıza biber sürerim, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumsuzluğundan olur mu hiç, Allah'tan Allah'tan... AKUT'la Kızılay'ın ortalıkta görünmemesi, olağanüstü halde olağanüstü bir biçimde yok olmaları da Allah'tan... Fabrikaları, şirketleri, evleri su bastı... Araçlar sürüklendi... Evler yıkıldı... Onlarca kişi evsiz kaldı... 31 kişi öldü, 9 kişi kayıp... Tabii ki bunlar da Allah'tan!!!

ALTYAPI DAYANMAZMIŞ
İstanbul'un sel zararı 90 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Vatandaşlarımız ailelerini kaybediyor, nerede yatacaklar, ne yiyecekler, ne giyecekler belli değil... İstanbul, 2010 Kültür Başkenti öyle mi? Sonra çıkıyor İstanbul Valisi Muammer Güler, "Bu sele hiçbir altyapı dayanmaz" buyuruyor. Bu mazeretlere de bizim bünyemiz dayanmıyor SayınVali! Ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş sanki kendisi bu şehirden sorumlu değilmiş gibi şöyle demeçliyor: "Bilinçsizce yapılan binalarla insanlar maddi ihtiraslarına esir oluyor. Hepsini takip etmeye çalışıyoruz ama hangisine yetişelim? Gezegenimiz ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Yönetimdeki bizler bundan sorumluyuz. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu tablo İstanbullular'ın tedbirsizliğinin sonucudur."

ALLAH'TAN İSTİFA...
Hadi ya? Bence sen 'gezegendeki son gemiye binip çek git' Kadir Topbaş! Yazımı Kadir Topbaş'a ve Muammer Güler'e istifa dileyerek bitiriyorum... Aaa! Tabii ki Allah'tan...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA