Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Erkeğine göre film

Bugün arkadaşım ve tanıdığım en büyük sinema delilerinden biri olan Zeynep Elman köşemin konuğu... Zeynep filmler üzerine harika yazılar yazıyor. Madem öyle; "Bir yazı da bana yaz, kızlar sebeplensin" dedim.
İşte Zeynep'ten, kızlar için erkeğine göre film seçme rehberi: "Kimse dışarıdan görüldüğü gibi değil, herkesin derinlikleri var. Bunu erkeklerde açığa çıkarmak daha zor. Yemek yemesi, içtiği içki, giyim tarzı, okuduğu kitap (diyemeyeceğim, pek yaygın değil) gibi birçok şey onunla ilgili ipucu verebilir ve siz de kafanızda bir profil oluşturursunuz.
Genelde bu tahmini profillerde yanılma payımız yüksek oluyor. Malum 'Ummadık taş, baş yarar' devri.
Daha elle tutulur bilgiye ulaşmak için, karşı tarafa çaktırmadan yoğun gözlem yapmamız gerekiyor yani... Bunun en güzel yolu da onunla film izlemek.
Doğru filmi seçerseniz, onun size ne kadar çok ipucu verebileceğine inanamazsınız.
Film boyunca olaylara verdiği tepkileri, güldüğü ya da yüzünün asıldığı sahneleri, heyecanlandığı veya korktuğu anları çok iyi gözlemleyebilirsiniz.

EVDE VE LOŞ IŞIKTA İZLEYİN
Filmi izleme koşullarını da hafife almayın; konsantrasyon önemli. Evde izlemek her zaman daha rahat bir ortam sağlar.
Loş ışık dikkati ekrana verir. Film esnasında algıları daha da açmak için tarçınlı, filtre kahve ikram etmenizi tavsiye ederim. Bunlar küçük sırlarım.
Ve tabii en önemlisi başka bir şey yapmayın ve filmi başından sonuna izleyin, tamam mı?
Siz beni anladınız!
Peki, hangi erkeğe, hangi filmi izleteceksiniz?
Buyrun bakın:
Maço, göründüğünden daha duygusal olduğunu hissettiğiniz, az ve öz konuşan, sorularınıza açıklayıcı cevaplar vermeyen bir erkeğe 'Ağır Roman'ı öneririm. Onun sert ama vicdanlı biri olup olmadığına bu filmi izledikten sonra daha rahat karar verirsiniz. Tabii aradığınız buysa...
Aktif, sportmen, giyimde rahatlık arayan bir erkeğin tarzı kesinlikle aksiyondur. Bu durumda spor seçimi önemlidir. Agresif sporları seviyorsa 'Snatch', takım oyuncusuysa '127 Saat' doğru bir seçim olacaktır.
Adamımız şakacı, neşeli biri ise muzur bir film seçmek; onun sonra sizinle filmden alıntılar yaparak ortak espriler paylaşmasını sağlayacaktır. O zaman filminiz 'Hangover'.

İŞ ADAMINA ÖDÜLLÜ FİLM
İşadamı, ciddi, kontrollü ve 'her dakikam önemli' düşüncesinde olan bir erkeğe izleteceğiniz filmin, ona iki saatini boşa harcamış hissettirmemesi gerekir.
Bu durumda tescilli, ödüllü filmlere yönelin. Mesela 'A Beautiful Mind' veya 'The King's Speech'.
Kahramanımız eğer çizgi roman hayranı, hayal gücü geniş, teknoloji meraklısı, konsol oyunları oynayan biriyse; onun için önereceğim filmleri kendisi zaten en az 10 defa izlemiş olacaktır.
Siz en iyisi klasikleşmiş 'Star Wars' serisinden şaşmayın ve gerisini ona bırakın.
İyi seyirler."
Zeynep'in yazılarını zeynepelman. blogspot.com'dan takip edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA