Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ahlak mı dediniz?

Bu haberlere bir tek benim mi sinirim zıplıyor?
Sanki her şey çok normal, sanki vuku bulan durum gayet ahlaklı; bir de gözümüze gözümüze sokuyorlar.
Biraz saklanın, utanın, sıkılın bari.
Misal ünlü bir iş adamımız; hali hazırda evli, karısını kati suretle boşamıyor. Boşamasın bana ne de, hızını alamayıp sevgilisinden çocuk yapıyor.
Ve bunu en doğal hakkıymış gibi göğsünü gere gere, geze geze basına servis ediyor.
Magazin basınımızdaki sevgili arkadaşlarımız da seve seve haberi kullanıyor.

SESİNİZ ÇIKMASIN
Sonra Türkiye'nin pek sevdiği bir abi, yine evliyken aleni şekilde sevgilisiyle dolaşıyor, bakın sonra ne oluyor? Sevgilisi hamile kalıyor, adam da hâlâ evli. Kılı kıpırdamıyor. Kimse tınlamıyor, adamı bağırlara basmaya devam ediyor.
Çık gel oradan İstanbul gece hayatına... Adam karısıyla gittiği yerlere sevgililerini götürüyor, arkadaşının karısıyla öpüşüyor, kimin eli kimin cebinde belli değil ve bu durum, cümle âleme sıradan geliyor.
Gazetelerde sanki dört kadın almak yasalmış gibi haberler çıkıyor. 'Ya o yapar, ne olacak; göz görmek istemeyince görmez' kıvamında rüzgarlar esiyor.
Ve fakat, diyelim kendi halinde, işini yapan ünlü bir kadın, sevgilisinden ayrıldıktan sonra yeni bir aşka yelken açıyor, çarşaf çarşaf gazetelere malzeme oluyor; ne namusu kalıyor, ne kadınlığı, ne ahlakı... Yerden yere vuruluyor.
Çok bilmiş köşe yazarları, kızı parça parça ediyor.
Bu ne biçim iş?
Bu ne bozuk terazi?
Bu ne ahlaksız bir ahlak anlayışı?
Erkeksen ve söz sahibiysen, paran varsa, güçlüysen; âlem senden yana.
Kadınsan, klişeleri bozuyorsan, sisteme eyvallah etmiyorsan, kalbinin sesiyle yaşıyorsan; âlem sana karşı.
Ahlakmış... Bari susun da sesiniz çıkmasın, bari utanın da saklayın, bari sütten çıkmış ak kaşık gibi dolanmayın, bari başkalarının 'kalpten düşen', dürüst, menfaatsiz hayatlarına bulaşmayın.
Sizin ahlakınızı öpeyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA