Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sophia Loren'den tarifler

Madem söz verdim, hemen tutuyorum.
Geçen hafta 1972 basımı efsane güzellik, İtalyan oyuncu Sophia Loren'in yazdığı yemek kitabı 'Aşk Mutfağı'ndan bahsetmiştim.
Sonra da bayramda size de birkaç Sophia tarifi vereceğimi yazmıştım.
İşte tarifler.
Bu arada kitapta dikkatimi çekti; kadın ançuvezsiz yemek ağzına koymuyormuş herhalde. Ne yaparsın, Sophia'nın dünyası!
Dil peynirli ve biberli sandviç: Bir dilim ekmeğin üzerine büyükçe bir parça dil peyniri yerleştirin. Önceden zeytinyağında kızarttığınız yeşil biberlerden bir parça peynirlerin üzerine koyun, ikinci dilim ekmekle kapatın.
Sophia usulü Soslu makarna:
Sarımsakla maydanozu birlikte dövün. İyi yıkanmış ve kıyılmış birkaç ançuvez, ayıklanmış bir-iki yumuşak zeytin, biraz kapari, ince doğranmış bir baş soğan ilave edip macun haline gelinceye kadar iyice dövüp karıştırın. (O zamanki mutfak aletlerinde sıkıntı vardı herhalde!) Macuna, sos kıvamına gelinceye kadar yavaş yavaş zeytinyağı koyun.
Makarnanız pişince servis tabağına alıp sosu üzerine dökün. Bir tutam karabiber ekerek çok sıcak servis yapın.
Elma tatlısı:
Büyük bir tencerede iki fincan şekerle iki bardağa yakın su kaynatın. Diğer tarafta bir kilo elmayı soyup çekirdeklerini çıkarın ve orta kalınlıkta dilimlere bölün. Elmaları kaynayan şuruba atın.
Arada bir karıştırarak pişirin.
Elmalar yumuşayıp suyu koyulaşınca; bir limonun rendelenmiş kabuğunu, dörtte bir fincan portakal kabuğu ile ilave edin.
Son bir defa kaynatıp ateşten alın, pasta kalıbına boşaltın.
Soğuyunca buzlukta birkaç saat dondurun. Servis yapacağınız zaman kalıbı birkaç saniye kaynar suya batırıp çıkarın, servis tabağına alt üst edin. Üzerine kiraz şurubu dökerek servis yapın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA