Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Mesajlaşırken dikkat!

Elimizde telefonlar, çikolatalar, püskevitler... Yok o öyle değildi, baştan başlayayım.
Elimizde telefonlar sürekli bir mesajlaşma halindeyiz. Esasen yes'e basıp arasak 30 saniyede derdimizi anlatıp konuyu kapatacağız ama işin numarası bu; mesajlaşmak.
Ve fakat mesaj dünyası kritik.
Eğer mesajlaştığın kişi senin konuşurken yaptığın vurguları, şakalarını, kafanın nasıl çalıştığını bilmiyorsa büyük sıkıntılar çıkabiliyor.
Diyelim en yakın arkadaşların ya da annen senin yazım dilini anlıyor da yeni tanıştığın ve hoşlandığın kişi sana durup dururken bozulabiliyor. İş dünyası için de riskli mesajlaşmak.

GÜLEN SURAT EKLEYİN
Misal ben iki haftadır birileriyle mesajlaşıyorum ve gram yol alabilmiş değilim. Diyeceksiniz ki yaz kurtul; adamlar yurt dışında ille de mesajlaşmak istiyorlar. Sinirimden telefonu kıracağım artık.
Sevgili düzeyinde de mesajlaşma iyi bir seçim olmayabiliyor. Boşuna alınmalar, bozuk atmalar, 'Bak görüyor musun, çevrimiçi oldu bana hâlâ cevap yazmadı'lar havalarda uçuşuyor.
Eee bazı mesajlara yazacak cevap bulmak çok zor oluyor n'apalım. En son mesajı kim atacak endişesi de mevcut tabii.
Eğer mesajınıza cevap bekliyorsanız mutlaka soruyla bitirin. Sen 'OK' yazarsan, ben sana ne diyebilirim ki...
Ya da şu binbir surat ve şekilli emojileri kullanmayı ihmal etmeyin.
Şaka yaptıysanız fıkranın sonunda açıklama getiren, anlaşılma kaygılı kişiler gibi gülen suratlar ekleyin.
Kalpleri, alkışları, balonları falan da ihmal etmeyin.
Mesajlaşıyor muyuz, iletişimi bilerek yokuşa mı sürüyoruz, şekillerle derdimizi anlatmaya mı çalışıyoruz, biz bunu niçin yapıyoruz belli değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA