Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bozcaada'nın müthiş lezzetleri

Eğer yolunuz Bozcaada'ya düşerse, ki keşke düşse; kahvaltıdan akşam yemeğine kadar sizi mutlu edecek onlarca güzel restoran, bağ evi ve kafe ile karşılaşacaksınız. Zaten adada kötü bir lezzete rastlamak pek olası değil. Adanın olayı; uzun uzun yemekler ve yavaş hareket etmek. Acelesi olanın Bozcaada'da işi yok. Madem öyle, ben de size tadı damağımda kalan mekanları yazayım.

EN İYİ KAHVALTI
Maya Restoran: Bozcaada'ya aşık olmamın sebeplerinden biri. Sahibi Selçuk Aykan, İstanbul'dan kaçıp adaya yerleşenlerden.
Şahane bir bağ evinde, 8-10 masalı restoranı var. O gün Selçuk Bey ne pişirirse onu yiyorsunuz ama muhteşem; kendinizi kaybediyorsunuz. Maya'nın bahçeden taze taze önünüze gelen domatesli, biberli ve çeşit çeşit ev reçelli kahvaltısı da hiçbir yere benzemiyor. Bence Türkiye'nin en iyi kahvaltısı Maya'da.
Veli Dede ve Çiçek Fırın: Merkeze iner inmez burnunuza nefis kokular geliyorsa eğer, Veli Dede'ye yaklaşmışsınız demektir. Ramiz Usta'nın tahinli, sakızlı anne kurabiyeleri, biscottileri efsane.
Bir de Çiçek Fırın var; taze çıkmış tahinli çöreğini tatmadan dönmeyin.
Ada Cafe: Yine merkezdeki şirin bir kafe.
Gelincik soslu sakızlı muhallebisi ve gelincik şerbeti inanılmaz. Adaya gidince yemeden olmaz.
Cabalı Meyhane: Ülke'nin yeri... Ülke Bey, şefimiz. Cabalı; en lezziz, en romantik meyhanelerden biri. Sahilde, kale arkasında.

MAVİ MASALI ŞİRİN YER
Kayiki: Yine kale arkasındaki Kaikas Otel'in önünde mavi masalı şirin bir yer göreceksiniz.
İşte orası Kayiki.
Kalabalıktan kaçmak, güzel yemekler yemek için tavsiye ederim. Sahibi Tuğçe Irmak'ın bir de Irmak Bağ Evi var; aynı zamanda pansiyon.
Kahvaltı için mutlaka deneyin.
Tuğçe döktürüyor.
Salkım: Merkezdeki sokaklardan birinde, farklı mezeler denemek isteyenler için gerçekten çok başarılı bir mutfak. Sokağa atılmış masalardan birine kurulun ve leziz kaderinizi yaşayın.
Tayyare Pizza: Bozcaada'da pizzacı tavsiye edilir mi? Vallahi edilir, edilmezse ayıp edilir.
İstanbul'da böyle pizza zor bulursunuz. Çok ciddiyim; demedi demeyin, yemeden gelmeyin. Diyet yapanlara çok tahıllısı da var.
Manastır Kafe:
Ayazma'ya giderken yol üstünde, sağda bir manastırın bahçesine açılmış, ağaçların altındaki kafede ille de frappe içmelisiniz.
Afiyet olsun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA