Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sakal bırakıyoruz çünkü...

Tam da erkekler ve sakallar üzerine bir erkek arkadaşımla konuşuyorduk ki, Mevlüt'ün (Tezel) yazısını gördüm. 'Sakal bırakanlar dertli' başlığıyla yazdığı yazıda, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın maçlara sakallı çıkan futbolculara bundan böyle 25 bin lira ceza kesilmesi talimatını verdiğini anlatıyordu.
Cavcav "Ben 80 yaşındayım ve her gün tıraş oluyorum" demiş.
Artık devir değişti. Bu aralar sakalsız erkeğe kız da, prim de vermiyorlar. Son dönemde sakallı erkek akımına kapılan bir erkek arkadaşıma sordum "Neden sakallarını kesmiyorsun? Sakalın sana hissettirdiği şey ne?" diye, aldığım cevaplar şöyle.

'BUYUR ABİ' DİYORLAR
Sakal bırakmak moda. Bu bir.
Sakallı erkek olmak daha cool.
Sakalsızken çocuk muamelesi görüyordum. 'Yeğenim, kardeşim'den bir anda 'Buyur abi'ye geçtim.
Toplantılarda, görüşmelerde, hatta bakkalda, takside, restoranda bile insanların tavırları değişti. Kafadan 1-0 önde başlıyorum.
Aynı kıyafetleri giyip aynı yerlere gidiyorum, aynı işleri yapıyorum ama sakallıyken saygı toplamam, onaylanmam daha kolay.
Bunlar arkadaşımın sakallarına sıkı sıkı bağlanma sebepleri. Peki, sakallı erkekler kadınların gözünde daha mı seksi? O konuda henüz ortak bir karar yok. Biz kadınlar konuya 'yakışmış', 'yakışmamış' seviyesinde bakıyoruz; lütfen gaza gelmeyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA