Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

'Kesin şu sakalları!' meselesi

Konumuz; sakal.
Çıkışımız, şarkıcı-oyuncu Özlem Tekin'den: "Kesin şu sakalları.
Sakal ne yaaa; hacı mısın, hoca mısın? Değilsen niye sakalın var?
Atatürk'ün askerleriyiz!
Yakışıyor mu?" Çıkışın 'Kesin şu sakalları' bölümüne yüzde 100 katılıyorum. Gerisi ayarsız öfke nöbeti gibi. Olayın hacıyla hocayla, Atatürk'le ne alakası var? Yine mi oradan yakacağız yani?
Tabii her meselede uçlara gitme hastalığına kapıldık, kopamıyoruz.
Erkek modasından dem vururken bile! Evet, bu bir moda. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da moda.

TOPUZ YAPMAYIN!
Esasen, erkeklerin sakal bırakma aşkı 2013'te patladı. 'Bu trend uzun sürmez canım' derken, giderek yayılmaya ve yer etmeye başladı.
Şimdi çevremizdeki erkeklerin çoğu sakallı. Yüzlerini görmek, birini diğerinden ayırt etmek imkansız. Özlem Tekin haklı. Bir kadın olarak ben de bıktım bu sakallı ve klonlanmış erkek dünyasından. Bütün erkekler birbirine benzemeye başladı. Bir de buna saçı uzatıp tepede topuz yapma vaziyeti ekleniyor ki, aman Allah'ım sen kurtar! Lütfen yapmayın lütfen ya, herkese yakışmıyor bu stil. Ve fakat erkekler, kadınların aksine bu hallerine bayılıyorlar.
Peki sebebi neymiş? Durur mu elin araştırmacıları, araştırmışlar.
Sebep; 2000'lerin başında pörtleyen, kendine ve aynalara düşkün, kremini, masajını, sporunu, aksesuvarını, diyetini eksik etmeyen metroseksüel erkeklere tepki. Artık o zaman ne duygusal dalgalanmalar yaşadılarsa, nasıl itildilerse ya da hadiseye nasıl gıcık kaptılarsa; sakala sarılmışlar. Çünkü sakallıyken kendilerini daha maskülen, daha güçlü hissediyorlarmış.
İş ortamında ve sosyal ortamda daha fazla saygınlık ve erkek olarak değer gördüklerini düşünüyorlarmış. Hatta sakalı uzamayanlar sakal ektiriyormuş.
Peki o zaman! Sizin özgüveniniz bizim mutluluğumuz değil mi canım. Ama topuz saça girmemek kaydıyla...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA