Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Youtube gençliği n’aber?

Yeni nesil; televizyon izlemiyor, izlese de izlemiyor. İzlese de devamını getiremiyor, sıkılıyor, takılıp kalamıyor, öğrenmek, eğlenmek ve aynı zamanda sosyalleşmek istiyor.
Yeni nesil; haberleri, eğlenceyi, trendleri ve birbirlerini sosyal medyadan takip ediyor. İnternette sosyalleşiyor, internette kendini ifade ediyor, çıkıp sokak sokak reddedileceği işleri aramakla uğraşmıyor, kendi işini kendi yaratıyor. Ve en çok da YouTube'u kullanıyor. YouTube, televizyonun yeni adı. Yapımcı derdi yok, reyting derdi yok, kurallar yok, yasaklar yok, araya tanıdık sokma derdi yok.
Bir bilgisayar, bir kamera, birkaç fotoğrafla işlem tamam. Misal, Amerika'dan yola çıkarsak eğer; 18-49 yaş arası izleyici kitlenin YouTube kanallarına olan ilgisi, o meşhur Amerikan kablo televizyon kanallarının yayınlarının toplamından fazla.
Türkiye'ye gelince; 2015 itibariyle YouTube videoları izlenme payımız yüzde 200 artmış durumda. İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesini sollamışız yani.
Peki şimdi ben You-Tube meselesine neden yükseldim? Çünkü 1: Dün sabah Türkiye'nin YouTube yıldızları ile bir araya geldim.
Çünkü 2: YouTube'da tıklanma rekoru kıran kanal sahiplerine ilk kez ödül verildi.
500 bin aboneyi geçene Silver Play Button, 1 milyonu geçenlere de Gold Play Button ödülleri şenliklerle teslim edildi. Tören yapılan yerin kapısında üç saat önceden kuyruk oldu. Ben de şoke oldum! Pardon! Tarkan konserinde böyle kuyruk yok!
Ve bu isimlerin çoğu gencecik. Biraz özetleyeyim; mesela Cansu Akın... Cansu, 24 yaşında; kanalının adı Pineapplepieblog. 30 kilo vermiş, dünya güzeli bir genç kız. Güzellik ve moda ürünlerini paylaşıyor, kıyametler kopuyor.
Mesela Burak Şahin... Kendisi konuya fena hakim. 19 yaşında ve YouYube kanalı Burak Oyunda'da yaptığı oyun yorumları ile almış yürümüş durumda. Öyle ki; bir kere takipçileriyle Taksim'de buluşayım demiş, taş çatlasa 50 kişi gelir diye düşünmüş. Bin 500 kişi gelince, polis de gelmiş tabii. Burak'ın 360 milyon izlenmesi var. Şoook! Acun, kap Burak'ı kap!

HEPSİ ÇOK YETENEKLİ
Bu da çok ilgimi çeken bir kanal oldu; Tonguç Akademi. YouTube üzerinden eğitim veriyor. Matematik, fen, coğrafya, rehberlik derslerini; eğlenceli, güleryüzlü, öğrenmemesi imkansız biçimde anlatıyorlar. 30 yaşındaki Melih Abuaf'ın kanalı OHA Diyorum, Yap Yap ve Oyun Delisi kanalları çok ama çok komik. 20 yaşındaki Meryem Can'ın de kendi adıyla açtığı kanalı, genç kızların aklını alıyor. Hepsi genç, hepsi yetenekli, hepsi farklı, hepsi samimi, yaratıcı ve eğlenceli. Gördüğünüz gibi fotoğrafımız da pek eğlenceli. Takibe alın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA