Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İlk randevuda sakın bunları yeme çocuğum!

Böyle bir bilirkişi halim oldu benim. Eh tabii yıllarca emek verdim, değil mi canım... 'Ayşe, sence beni seviyor mu?' (Seni sevmeyen ölsün gülüm ama sevse bu soruyu sorar mıydın?) 'Ayşe, sence bana dönecek mi?' (Dönerse senindir, ekmek arasına koyup yersin!) 'Ayşe, eski sevgilimin yeni sevgilisinden nefret ediyorum, ne yapmalıyım?' (Git, saçını başını yol.) 'Ayşe, iki haftadır aramıyor, sence arar mı?' (Aramaz. O zaman sıradaki şarkı sana gelsin: Aramazsan arama yar, aramazsan arama...)
Bu gibi sorular... Ve tabii ki bu çaresiz soruları takiben, 'Bir kızdan hoşlanıyorum, sence akşam onu nereye götürsem?', 'Hoşlandığım erkekle ilk randevumda sence ne giysem?', 'Henüz arkadaşız ama ilk kez yemeğe gideceğiz, ne yapmalıyım?' gibi sorular da var tabii. O zaman bugün size şöyle bir kıyak geçeyim ve ilk randevuda yememeniz gerekenleri, tercih etmemeniz gereken mutfakları sıralayayım...

KANAT, KABURGA ASLA!
Buyurun, ilk randevuda yenmemesi gereken yemekler listesine:
1. canım lahmacun: Vallahi bizim kızlarla favori kaçamak yemeğimizdir lahmacun. Bol yeşillik, turp ve yanında ayranla tabii ki... Hem ekmek düşmanı Canan Karatay bile korkmadan hüpletiyor lahmacunu. Amaaaa... İlk randevu için berbat bir seçim lahmacun. (Özcan Deniz'in 'Sevdiğim kadınla lahmacun yerim arkadaş' sözleri düşüverdi aklıma iyi mi?) Çünkü lahmacun kibar kibar yenmez. Basacaksın soğanı, kıvıracaksın şöyle ve yiyeyceksin elle. İlk randevu için hoş mu yani? Hele o maydanoz dişinizin arasına girerse, bittiniz.
2. Ocakbaşı kafası: Bir erkek kankam, hoşlandığı kızı ilk randevuda ocakbaşına götürecekti ki, son anda müdahale edip rotasını İtalyan restoranına kırdırdım. Kardeşim, ilk randevuda ocakbaşı olur mu! Bir kere ocakbaşında kokarsınız. Sonra kanattı, kaburgaydı falan iştahla ve elle yenir. Olmaz işte...

SALATA TIRTIKLAMAK...
3. Salata:
Biz kadınlar ne kadar salata yemeyi sevsek de, ilk randevuda kabus bir seçimdir salata. Hele ki yaprakları iri iri doğranmışsa. Bir kere dışarıda oturmuş salata yerken, koca yaprağın uçtuğunu gördüm ben! Nasıl utandım, nasıl karizmayı sıfırladım anlatamam. Hem erkekler salata tırtıklayan kadınları sevmez; ne o öyle kıl kıl salata yemek! Ayrıca o pek moda masculin salataya da gıcığım ha; hem tatsız, hem kıvır kıvır çatala gelmiyor.
4. Gaz yapan her şey: Mercimek, ayran, kola, buzlu latte, kurufasulye, nohut, brokoli, karpuz, erik, bira falan... Demedi demeyin, bunlardan uzak durun. Yoksa siz de benim gibi tam romantik romantik adamın gözlerine bakarken geğiriverirsiniz. Sonra sabaha kadar 'Pardon' de... İlk izlenim bu, ilk!

KARİZMAYI KOLLA
5. Patlamış mısır:
Diyelim ilk randevuda sinemaya gittiniz; mısırdan kesinlikle uzak duruyorsunuz. Sesi bir yana, ellerinizin yağlanması bir yana; mısır dişinizin arasına kaçtı mı çıkmak bilmez, dilinizle ittire ittire bir hal olursunuz.
6. Spagetti: Dikkat edin, tüm makarnalar demiyorum; spagetti diyorum. 'Hüüüüüp!' diye çekerken çenenize sos bulaşsın da göreyim sizi. Spagetti yok ama penne, ravioli, kelebek, burgu falan olur.
7. Hamburger: Zaten sen ilk randevuda kendini hamburger ve patatese vurmuşsan, hemen o masadan kalk ve bu işi başlamadan bitir. Ne hamburgeri şimdi yahu! Ketçaplı, mayonezli, eller vıcık vıcık, ağız burun sos içinde falan. Romantizm, göz göze bakışmalar, imalar, hallenmeler, kırım kırım kırılmalar olmadan ilk randevu mu olurmuş!
Öyle
yani... Karizmanızı kollayın, elle yenmeyen, dişinizde sergilemeyeceğiniz, suyu az, baharatı ekonomik yiyecekler seçin. Cool olun canım, cool olun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA