Kinoayı evde ilk kez pişirirken makarna gibi haşlamıştım. Burada önemli olan, suyuna tuz katmamak. Aman tuzsuz haşlayın. 10 dakikada falan haşlanıyor. Salatanıza üç-dört kaşık katabilirsiniz mesela.
Pilav gibi de pişirilebiliyor kinoa ama ben henüz denemedim. Kinoanın ekmeği, unu da mevcut. Kinoa öyle bir moda oldu ki, Google'a kinoalı tarifler yazın ve gözlerinize inanamayın!
Kinoalı köfteler, kinoalı omletler, kinoalı sebzeli salatalar, kinoalı pudingler, kinoalı kurabiyeler, kinoalı pancakeler, yok yok. İşin kinoası çıkmış durumda yani!
Ha tadına gelince... Dümdüz haşlayıp tatmanızı önermem çünkü bir halta benzemiyor. Tadı yok yani. Ha içine havuç, salatalık, yeşillikler, biberler katarsanız; plastiğin bile tadı olur değil mi efendim...
Size gerçeği söylüyorum; bu kinoa süper bir besin evet ama tadı süper değil. Kötü de değil, bi' şey değil işte.
Ha yemeyelim mi, yiyelim elbet ancak kinoaya gereğinden fazla anlam yüklemeyelim diyorum ben. Gaza gelmeyelim.
Mercimeğin, nohudun, kuru fasulyenin hakkını yemeyelim diyorum ben.
Hadi hepinize afiyet bal şeker olsun.