Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kendi dolabından alışveriş yapma zamanı

Akımlar bitmiyor sevgili okurlar... Ee akım şart; akımlar olmasa neye kapılacağımızı şaşırıveririz sonra değil mi? Fakat günün söz konusu akımı pek faydalı. Hem cebinize, hem zamanınıza... Her ne kadar Kardashianlar dünyası; bir kısım gençliği abartı makyaj, cadı tırnakları, iddialı bakışlar, abartılı kılıklar ve bol dudak bükmeli selfie'lere sürüklese de, sadeleşmeden yana olan bir grup da var.
'Grup Aşırı Sade'nin amacı adından belli. Azaltmak, kullanmadıklarından kurtulmak, işine yaramayanlarla helalleşmek, dağınıklıklarını sıraya dizmek, boşa masraf yapmamak, duygusal açlıklarının kurbanı olmamak... Formül net; kendine dön, ruhunu besle, gereksiz malzeme toplama...

YENİDEN DÜZENLE
Geçenlerde süper model, süper kadın, arılardan çalışkan Tülin Şahin'le konuşurken, icabından sorasım geldi. Eh, oluyor öyle icaplar değil mi efendim... Mesela psikolog görünce 'Depresyonda mıyım acaba?' diye sorarsın. Estetik cerraha kırışıklıklarını, futbol yorumcusuna maçları, kuaföre saçlarını...
Neyse, dedim ki; "Eyy moda bilirkişisi Tülin, nerelerden alışveriş yapıyorsun söyle bakayım." Tülin hemen cevabı verdi; "Kendi dolabımdan!"
Meğer böyle bir akım varmış; gidip yeni kıyafet almaktansa, o karmaşık dolabına girip alışverişe oradan başlama akımı... Eylem sırası da şöyle:
Gücünü topla ve dolabını aç.
Giymediklerinle yüzleş ve hakkını helal etmek suretiyle onlardan kurtul.
Giysi dolabını her parçayı görebileceğin şekilde düzenle. Renklerine göre, tarzına göre diz.
Bazı eteklerinin, elbiselerinin, ceketlerinin boyuyla oynayabilirsin, kollarını kestirebilirsin, daraltabilirsin, üzerlerine zımbalar, armalar koydurabilirsin. Yaratıcılığını kullan.
Asıl en vurucu ve işe yarar hareket geliyor: Daha önce hiç yapmadığın şekilde kıyafetlerini kombinle ve fotoğraflarını çek. Böylece hiç giymediğin, neyle giyeceğini bilmediğin parçalarını değerlendirmiş olacaksın. Böylece gereksiz alışveriş yapmamış olacaksın ve şahane bir giysi dolabına kavuşacaksın.
Dolabı ağzına kadar dolu olan ve hâlâ 'Giyecek bi'şeyim yok' diye sızlananlara şiddetle tavsiye olunur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA