Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Başarının 7 Spiritüel Yasası No: 3

Yazı serimize devam ediyoruz. Hayatımızı daha güzel, daha huzurlu, verimli, bereketli, mutlu ve yaratıcı geçirmek için şahane adam Deepak Chopra'nın başucundan ayrılmayacak kitabı 'Başarının 7 Spiritüel Yasası'ndan üçüncü yasa karşınızda: Sebep- Sonuç Yasası yani Karma Yasası.
Bkz: Ne ekersen, onu biçersin hadisesi. Diyeceksiniz ki, 'Eh Ayşe bunu babaannelerimizden, dedelerimizden bile biliyoruz, yeni bi' şey değil ki!' Elbette yeni bi' şey değil ama eski bi' şey olması, bizim bunu hayatımızda uyguladığımız anlamına gelmiyor değil mi?
Deepak Chopra kitapta, karma yasasını bilinçli seçim yapma ve tanıklık etme yöntemi olarak özetliyor. Her an bir seçim yapıyoruz değil mi?
Gittiğimiz yerler, söylediğimiz sözler, yediklerimiz, içtiklerimiz, kızmak ya da gülümsemek, devam etmek ya da son vermek gibi. İşte bu seçimlerde kendimize sormamız gereken soru şuymuş efendim: Şu an yaptığım seçim, beni ve çevremdekileri mutlu edecek mi? Bu seçimin sonuçları ne olabilir?
"Doğru eylem, doğru anda gerçekleşen eylemdir" diyor Chopra... Ve bu da kişinin farkındalığını gerektirir. Bunun için de bedenimizi dinlememizi öneriyor. Bir karar alırken sessiz kalıp bedenimizin o seçeneğe nasıl tepki verdiğini gözlemlersek eğer, doğru-yanlışı ayırt etmemiz kolay olurmuş.
Doğru eylemlerde beden rahatlık duygusunu, yanlış eylemlerde ise huzursuzluk, korku ve endişeyi deneyimlermiş.
Peki bu karma yasasını nasıl uygulayacağız?
1. Bugün yaptığımız her seçime tanıklık edip bilinçli ve farkında olarak... Şimdiyi tümüyle farkında olarak yaşayarak.
2. Bir seçim yaparken kendimize 'Bu seçimin sonuçları nelerdir? Bu seçim bana ve çevremdekilere mutluluk getirecek mi?' sorusunu sorarak.
3. Kalbimizden bize rehberlik etmesini isteyerek...
Eğer bu seçim kendinizi rahat hissettiriyorsa devam ederek, huzursuzluk veriyorsa durarak. Yani öyle topa gelişine vurmak, 'Öyle oldu n'apayım ya!' çekmek yok. Sorumluluk almak var, kendini gözlemlemek, kendine sormak ve daima mutluluk için adım atmaya çalışmak var.
Not: Diğer yasaları, sabah. com.tr'den yazarlar arşivine girip benim sayfamdan okuyabilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA