Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Karşınızda Bodrum esnafı Pınar Altuğ

'Ben tamamım' demeyen, yeniliğe kapılarını sonuna kadar açmış, enerjik, kalıplara girmeyen, yorulmak bilmeyen, sahip olduğu ve saklı tuttuğu farklı yönlerini keşfetmekten çekinmeyenlere bayılıyorum.
Onları görünce; oturmaktan yastığında poposunun izi çıkmış bir koltuk, geçmek bilmeyen birbirinin aynı günler, sıkıntılı ve sıkıcı bir hayat gelmiyor gözümün önüne.
Tam tersine 'Hadi kalk kızım, neyi seviyorsan, ne istiyorsan peşine düş. Üşenme, çekinme, yapmamak için bin bir türlü bahane üretme' diyorum kendime.

MAKİNASININ BAŞINDA
Oyuncu, sunucu, reklam yüzü, anne, tatilci Pınar Altuğ da böyle ilham verenlerden biri işte. Geçtiğimiz günlerde Bodrum Palmarina'da yürürken, marinanın sonuna doğru bir mağaza gördüm. Tabelasında 'Pınar Altuğ' yazıyordu. Durdum, camdan içeri baktım. Nefis yastıklar, aksesuvarlar, takılar, bardaklar gözüme çarptı. Aaa! Pınar ne zaman burada dükkan açtı?
Ertesi sabah aradım Pınar'ı, dedim; ¨Koptum geliyorum, anlat bana neler oluyor oralarda?¨
Altında jean şortu, üzerinde atleti, makyajsız yüzü ve nefis saçlarıyla mağazasında dikiş makinasının başında çalışıyordu Pınar.
Bütün hikaye altı sene önce tekne sahibi olmasıyla başlamış. İstediği tekne eşyalarını, yatak takımlarını, havluları, yastıkları bulamayınca kendisi çizip malzemeleri bularak yaptırtmış. Sonra tekneye her gelen "Vaay ne güzel olmuş, bize de yapsana" demiş ve Pınar da üşenmemiş bunu işe çevirmiş.
Bunun için de en doğru noktanın Palmarina olduğunu söylüyor. Peki bu mağazada neler var? Ürünler sadece tekne için mi? Hayır.

'GÜVEN VERİYOR'
Plaj çantaları, Kütahya Porselen ile çalıştıkları özel tabak takımları ile fincanlar, el çantaları, su geçirmez yastıklar, havlular, banyo havluları, peştemaller, pike takımları... Hepsine nakış makinasıyla kişiye özel işlemeler yapılabiliyor.
Pınar tüm bunları büyük bir heyecan ve mutlulukla anlatıyor. "Eee esnaflık nasılmış Pınar?" diye soruyorum, "Harika!" diyor, "Bütün tasarımları ben yapıyorum, her şeyi planlıyorum ama oyunculuk gibi değil. Hazırlığını yapmam yeterli, başka yerde olsam da işler yürüyor, oysa oyunculukta hep orada olman gerek. Bu bana bir güven veriyor tabii, adımı markalaştırıyorum. Kızıma yarın için bi'şeyler bırakabileceğim. Malum, oyunculuk bugün var, yarın yok."
Pınar'ın farklı, neşeli ve şık ürünlerine bayılıyor ve onu çok tebrik ediyorum. Yaşasın çalışkan, mutluluğunu kendi yaratan, güçlü kadınlar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA