Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hülya Avşar’ın ‘Selfi’si

Yerimde durmadığım, sürekli seyahat ettiğim için Hülya Avşar'ın 'Selfi' filmini izleyemedim. İzlemek isterdim. Kendisi onu sevmediğimi düşünür ama severim. Hatta bir dönem sıkı takipçisiydim.
Korkusuz, kendinden emin, popüler kültürün ciğerini bilen, müthiş akıllı, kıvrak zekalı, kariyerinde bir sürü ilke atmış bir kadın.
Yüzde 100 unutulmayacak ve kıymetli bir isim.
Son yıllarda küçük bir sıkıntısı var ki, kendisini güncelleyemedi. Fazlasıyla 'Hülya Avşar' çemberinin içinde kalmış olacak ki, eskiden oldukça iş yapan patavatsızlıklarının artık gündem yaratmaktan çok olgunlaşmamışlık algısını vereceğinin farkında değil.

YENİLENMEDİ
Şımarık kadın hallerinin 'Ee yeter artık canım, kaç yaşına geldin, değişsene tonton' çektireceğini tahmin edemedi. Giyim tarzını yenileyemedi, kelimelerini büyütemedi, böyle 90'lar'da kaldı gibi oldu yani.
Oysa çok acayip bir şey çıkabilirdi ondan; olgunlaşmış, sinemaya ağırlık vermiş, kitaplar yazmış, popüler kültürün bilirkişisi olmuş, hayatından neler neler çıkartmış biri. Belki hâlâ çıkar.
Hıncal'ım dünkü yazısında 'Selfi' filmini eleştirenlere 'Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz' tonundan kızmış.
Kızmış da, kendisi henüz filmi izlememiş ama "Selfi' dünyada cep telefonuyla çekilmiş ilk uzun metraj film...
Sinema tarihine geçecek bir olay. Fransız yapsaydı koyacak yer bulamazlardı" diyor.
Evet, 'Selfi' dünya tarihinde bir ilk olabilir.
Türkiye sinema tarihinde de gişesiyle bir ilk.

SEYİRCİ GİTMEDİ
Hadi eleştirmenler beğenmedi diyelim, e seyirci de gitmedi, gitmek bile istemedi. Bir şeyi ilk yapmak demek, iyi yapmakla eşdeğer mi?
İlk yapınca başarı garanti mi?
Ben de filmi izlemedim ama izleyenlerin sözlerinin ışığında şunu hissediyorum: Eğer Hülya Avşar her şeyi kendisi yapmak istemeseydi, profesyonellerle çalışsaydı ve daha çok çalışsaydı, başarısıyla ve farkıyla söz ettirecek bir iş çıkarabilirdi.
Hülya Avşar'ın gerçek hayatını merak etmeyecek kimse yoktur çünkü.
Hıncalım filmi izledikten sonra da aynı kararda kalırsa o zaman diyecek sözüm yok, susarım. Ama belli ki bayağı ihmal edilmiş, hakkı verilmemiş bir iş. Eleştirmenleri suçlamak faydasız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA