Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Yazın hitleri ve sonbaharın trendleri

Ağustos'tayız ama mağazaların vitrinlerini şimdiden paltolar, kazaklar süslemeye başladı bile. Baktığımda bana hâlâ kaşıntı basıyor ama moda dünyasının takvimi asla şaşmaz. Ben de sosyal medyada iddialı tarzlarıyla beğeni toplayan isimlere şu soruları sordum:
1. Bu yazın trenleri nelerdi?
2. Gelecek sezonda bizleri neler bekliyor?
3. Yeni sezondan neleri gözünüze kestirdiniz?

AYŞEGÜL AFACAN-YASEMİN ÖĞÜN
1. 70'lerdeki geniş hacimli hasır şapkalar bu yazın olmazsa olmazıydı.
2. Yeni sezonda bol bol göğüs altını açıkta bırakan crop bluzları, yüksek boru paça pantolonlarla giyeceğiz.
3. YSL mürdüm renkli çanta, Stella McCartney yüksek bel boru paça yün pantolon, Valentino kontrast mini zincir çanta, Maiyet düğme detaylı pantalon ve Balenciaga crop tüvit ceket.

HANDE CAN YÜCE
1. Hippi şıklığını arkasına alarak 70'lerin bohem tarzı ile gardıroplarımızı süsleyen boho stili elbiseler, İspanyol paçalar ve uzun gladyatör sandaletler bu yazın trendleriydi.
2. Sonbahar/kış sezonunda iddialı bir tarza hazırlıklı olmak gerekiyor. Özellikle kırmızı renkli, diz üstü, süet çizmeler sezonun en kilit parçası olacak.
3. Şimdiden Saint Laurent'in beli kemerli siyah blazer'ına, Dolce&Gabbana'nın kadife, leoparlı botuna ve Ainea'nın geometrik desenli suni kürklerine göz koydum.

BIANCA SOMER
1. Bohem ruhlu özgür kız temasını şehirli modern kadınların farklı tarzlarda yorumlaması çok keyifliydi. Tulumlar, yarım bluzlar; tüm yazın kurtarıcısıydı. Bu yaz, birbirinden bağımsız farklı stillere ait parçalar bir araya gelip ahenk patlaması yaşadı.
2. Sonbahar için beni, oversize tailored paltoların feminen stillerle sunulduğu kombinler heyecanlandırıyor. Bu kış ihtişamlı ve göz alıcı olacağız. Saint Laurent kadınının feminen, güçlü, asi, seksi ve bir o kadar duru tarzı yine zamansız ve yine favorim.
3. Balmain beyaz blazer ceket, bordomsu kırmızı deri pantolon ve kartal motifli botlar, Givenchy deri panço, altın renkli püsküllü ipek saten ceket, Valentino bol paça jean, Stella McCartney palto ve platform ayakkabılar ve tabii ki diz üstü topuksuz çizmelere göz diktim.

İLKEM ÖZTÜRK
1. 2015 yazının bana göre en hit trendi, dünyanın her yerinde bitip tükenen- tasarımcısı da bir Türk olan Kiini bikinilerdi. Bir de her yaz olduğu gibi bu yaz da Dolce&Gabbana'nın renkleri tam anlamıyla yazı çağrıştırıyordu.
2. Sonbahar sezonu için en çok, kazak ve bot giyebileceğimiz için heyecanlanıyorum sanırım. Tam bir yaz çocuğuyum, sıcak havaya tam anlamıyla bayılırım ama bu yaz biraz fazla uzun geldi bana. Tabii bir de moda açısından bakınca sonbahar ve kış aylarında daha çok giyinebiliyor insan ve giydiklerinizde daha çok kendini gösteriyor.
3. Fendi Karlito spor ayakkabılar, Chanel kurdelalı çizmeler, Celine'den birkaç parça ve Isabel Marant'ın sanırım bütün koleksiyonu. Tüm koleksiyona bayıldım; arasından seçim yapmak çok zor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA